Ziraat Bankası İşyeri Kredisi Başvurusu
Girişimciler, son dönemde ülkemizde oldukça iyi işler başarabilirlerken, bazı bankaların gerçek anlamda genç girişimciye destek verebildiğini de görebilmekteyiz. KOSGEB bir yana, sadece işyeri açmak isteyen pek çok insana da Ziraat Bankası işyeri kredisi ile destek verebiliyor! Bu sayede yeni girişimciler, ilk işe başlama noktasında kolaylıklarla karşılaşabilir.
İçeriğimizde Neler Var?
Ziraat Bankası İşyeri Kredisi
KOSGEB’e uygun bir projesi olmayan pek çok insan da, sıradan bir işyeri açmak amacıyla işyeri kredisini Ziraat Bankası’ndan uygun faiz oranları ve yüksek vade seçenekleri ile temin edebiliyorlar. Günümüzde, işyeri açmak için aylık kira ödemek, Ziraat Bankası işyeri kredisi varken hiç de çekici bir durum olmuyor haliyle.
Bugünkü yazımızda, Ziraat Bankası işyeri kredisi hakkında tarafınıza bilgi verecek, bunun yanında işyeri kredisi başvurunuzu nasıl yapabileceğinizi de sizlere aktaracağız.
Ayrıca Bakınız: İşyeri Kredisi Veren Bankalar
Ziraat Bankası İşyeri Kredisi Özellikleri
Ziraat Bankası’nın işyeri sahibi olmayanlar için bir fırsat olarak sunduğu işyeri kredisinin bazı özellikleri aşağıdaki gibi belirtilebilir.
- Kredi, yatırım amaçlı yahut işyeri, ofis, mağaza açmak isteyen bireyler için veriliyor ve 120 aya kadar taksit seçeneği sağlanıyor.
- İşyeri kredisini alabilmek için önceden belirlediğiniz işyeri olma adayı yerin ekspertiz gözlemi sonrasındaki değerinin %75’i kadar kredi çekebiliyorsunuz.
- İşyeri kredisi çekmek istediğiniz yer için Ziraat’ten kredi almanız halinde, banka kredi ödemesi boyunca işyerinizi ipotek altına alıyor.
- İşyeri kredisini ödediğiniz süre boyunca, işyerinize dair zorunlu deprem sigortası, işyeri sigortası ve tarafınıza özel hayat sigortası yapılıyor.
Ziraat Bankası İşyeri Kredisi Faiz Oranları ve Hesaplama
Ziraat Bankası, tarafınıza verdiği işyeri kredisi için sabit olarak belirlemiştir. Bu oran, 2022 kapsamında değerlendirildiğinde oldukça başarılıyken, Ziraat Bankası’nın bu oranı hakkı dahilinde değiştirebileceğini unutmamanızda fayda var. Bunun dışında tarafınızdan ek olarak istenen bazı ücretler de mevcut.
- DASK: Zorunlu deprem sigortası adı ile de anılan bu sigortanın ücreti 47.13 TL.
- Ekspertiz Ücreti: Gözlem amacıyla gelen ekspertizin asgari düzeyde 445, azami düzeyde ise 1607 TL’lik bir ücreti mevcut.
- Hayat Sigortası: Azami / Asgari değişmemekle birlikte 108.19 TL.
- İpotek Tesis Ücreti: Azami / Asgari değişmemekle birlikte 118 TL.
- İşyeri Sigortası: Azami / Asgari değişmemekle birlikte 180 TL.
Yukarıdaki faiz oranı ve ücretlendirmeler göz önüne alındığında kredinin yıllık maliyet oranı en az %18,92 olarak belirtilebilir.
Dilerseniz bu değerleri ekleyerek kredinizi kendiniz hesaplayabilir, dilerseniz http://www.ziraatbank.com.tr/tr/diger/HesaplamaAraclari/Pages/KrediHesaplama.aspx bu bağlantıdan Ziraat Bankası kredi hesaplama aracını kullanabilirsiniz.
Ziraat Bankası İşyeri Kredisi için Gerekli Belge ve Şartlar
Ziraat Bankası tarafından genelen istenen belgeler aşağıdaki gibidir ancak her şubenin inisiyatifinde özel belge isteme hakkının saklı olduğunu unutmayın.
- Nüfus cüzdanı ve fotokopisi.
- Varsa gelir belgeniz yahut teminat gösterebileceğiniz emtialarınızın tapuları.
- Kredi başvuru formu (şubede bulunabilir, doldurulabilir).
Ziraat Bankası İşyeri Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?
İşyeri kredisi için başvurular yalnızca Ziraat Bankası şubesinden yapılabiliyor. İhtiyaç kredisi gibi, internetten yahut SMS ile kredi başvuru yapmanızın imkanı yok zira sizden istenen ve birinci elden verilmesi gereken belgeler mevcut. Detaylı her türlü bilgiyi, 0850 220 00 00 numaralı Ziraat Bankası müşteri hizmetlerinden alabilmenizin de mümkün olduğunu belirtelim.
Başvuru ve bilgi için tıklayın.
Ayrıca Ziraat Bankası’nın tüm kredi ürünlerine ulaşmak için buraya tıklayın!