Yapılan EFT Neden Geri Döner?

Yapılan EFT neden geri döner; Normal şartlar altında yapılan EFT işlemi, gönderici konumda olan banka tarafından incelemeye alınır. İnceleme sırasında bazı kriterler baz alınarak hesaplar kontrol edilir.
İçeriğimizde Neler Var?
EFT’nin Geri Dönmesi
Kontroller gerçekleştikten sonra sistem tarafından yapılan para transferi onaylanarak, alıcı konumundaki banka hesabına geçer. Ancak bu süreçte yaşanan bazı problemler yatırılan EFT’nin geri dönmesine neden olur. Peki EFT nasıl ve neden geri döner? buyurun beraber bakalım.
Yapılan EFT Neden Geri Döner?
Çalıştığınız bankanın nezdinden bulunan bir hesaptan, başka bir bankaya ait hesaba para aktarımı yaptınız fakat paranın geri döndüğünü fark ettiniz. Bunun iki türlü nedeni olabilir.
İlki karşı tarafın isminin ve soy isminin yazılması gereken alana yanlış bilgilerin girilmesi durumunda EFT hesaba geri dönüyor.
İkinci neden ise alıcının IBAN numarası ile para gönderimi yaptığınızda, bu numaranın yanlış girilmesi paranın askıda kalmasına neden olacaktır.
Bu iki kriterde yaptığınız işlemin gerçekleştirilmeden geri dönmesine neden olabilecek hususlardır.
Peki ayrı ayrı “Havale ve EFT nasıl yapılır?” “Kredi kartından Havale ve EFT nasıl yapılır?” ve “ATM’den Havale ve EFT nasıl yapılır?” yazılarımıza göz atarak konu hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.
EFT’lerde Sık Yapılan Hatalar
Gerçekleştiren EFT’ler ile ilgili kişilerin sıklıkla yaptığı bazı hatalar vardır. Bu hatalar para transferinin geç yapılmasına ya da yapılmamasına neden olabilir.
Örneğin EFT saatleri içerisinde işlemin yapılmamış olması bankacılık işlemlerinde kişilerin sık sık yaşadığı bir durumdur. Bu durumun ortaya çıkmasına tamamen gönderici neden olmaktadır. İşlem saatleri içerisinde EFT yapılmadığında, bir sonraki işlem günü beklenmektedir.
Geriye dönen EFT’lerde ise sık yapılan hatalardan ilki IBAN numarasının yanlış girilmiş olmasıdır. Söz konusu numara uzunluğundan dolayı göndericilerin sık sık yanlış girmesine neden olabilmektedir. isimli yazımızı okuyarak konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Diğer yapılan hata, alıcı konumundaki kişinin adı ve soyadının dikkat edilmeksizin yanlış girilmiş olmasıdır. Bunun için EFT Yaparken IBAN Doğru İsim Yanlışsa Ne Olur? isimli yazımızı okuyarak konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
EFT Yaparken Bunlara Dikkat Edin
Sorunsuz bir şekilde para gönderimi yapmak istiyorsanız, IBAN numarasını dikkatli bir şekilde kontrol etmelisiniz. Çünkü IBAN numarası sadece o hesaba tanımlı olan özel bir numaradır. Bir rakamın değiştirilmesi farklı bir hesaba para aktarılmasına ya da bir rakamın eksik yazılması para transferinin askıda kalarak, belirli bir süre sonra EFT hesaba geri dönüyor.
Alıcının adı ve soyadı ile para transferi yapmak istediğinizde de, kişinin ismini ve soy ismini doğru girdiğinizden emin olmalısınız. Bu giriş yapılırken tek bir harfin dahi eksik ya da yanlış yazılması EFT’nin askıda kalmasına neden olacaktır. Bu da paranın havuza düşmesine ve Merkez Bankası’nın kontrolüne girmesine sebep olacaktır.
Ayrıca, günlük yaşantınızdaki ihtiyaçlarınız karşılamak üzere hazırlanan ve 40.000 TL’ye kadar kullanabileceğiniz CarrefourSA Faizsiz Kredi ve 5000 TL’ye kadar Akbank Faizsiz 5000 TL Kredi imkanını anlattığımız yazılarımıza da bir göz atabilirsiniz.
Merkez Bankası’nın kontrolünden sonra yaptığınız EFT hesaba geri dönüyor. Aksi halde geri hesabınıza yatmayan meblağlar için mutlaka bankanıza bildirim yapmanız gerekmektedir.
Ayrıca EFT işleminin anında ya da gün içerisinde karşı tarafa aktarılmasını istiyorsanız, bu işlemi mutlaka bankanın belirlediği EFT saatleri içerisinde yapmanız gerekmektedir. Bütün bunlara ek olarak, oturduğunuz yerden para kazanabileceğiniz Coinbase Video İzleyerek Para Kazan yazımızı okuyabilirsiniz.