Devlet Destekleri | Hibeler | Bankalar

Sanal Pos Nedir? Nasıl Alınır?

Sanal Pos Nedir? Nasıl Alınır?

E-Ticaret, günümüzün en çok kullanılan alışveriş sistemlerinden bir tanesi ve internetin sık kullanımıyla e-ticaret portalları ve sitelerinin de olabildiğince arttığını rahatlıkla görüyoruz. Öyle ki artık bu iş Facebook Messenger üzerinden dahi botlar aracılığıyla yapılabiliyor. Günümüzde, hemen her kişi rahatlıkla şirketi bağlamında kendisine bir e-ticaret sitesi kurabiliyor ve hedefleri bağlamında kazanç sağlayabiliyor. Bunun yanında, e-ticaret sisteminde ödeme için bir de sanal pos gerekiyor. Sanal pos, kredi kartı yahut debit kartlar ile yapılan alışverişler için elzem bir ödeme sistemi olarak biliniyor ve sanal pos olmaksızın pek çok online mağaza, herhangi bir biçimde satış gerçekleştiremiyor.

İçeriğimizde Neler Var?

Sanal Pos

Sanal pos kullanarak online mağazalarda alışveriş yöntemlerini genişletebilir, anlaşmalı kredi kartlarına taksit seçeneğini, yine aktif hale getirebilirsiniz. Sanal pos almaksa biraz meşakkatli bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Bankalar, sanal ticaret sitelerine sanal pos vermeye razılar ancak büyük bir mağaza olmadığı sürece, sanal pos’un faiz ve komisyon oranlarını da oldukça yüksek tutabiliyorlar. Ek olarak sanal pos cihazını alacak mağazanın niteliği de bu düzeyde oldukça önemli ve bankalar pek çok koşulun sağlanmaması halinde sanal pos cihazını kesinlikle vermiyorlar. Peki bunun için ne yapmalıyız?

Sanal Pos Nedir? Nasıl Alınır?

Sanal Pos Nasıl Alınır?

Kredi kartı ile online alışveriş sitelerinde satış yapabilmenizi sağlayan Sanal Pos’u alabilmek için, hemen her banka aşağıdaki koşulları tarafınıza / kuruluşunuza sunmaktadır. Bu koşulların sağlanması durumunda, en avantajlı bulduğunuz bankaya sanal pos başvurusunda bulunabilirsiniz.

  • SSL Sertifikası: Her banka tarafından istenen ana etmenlerden bir tanesi, e-ticaret sitesinde bir SSL sertifikasının kullanılması zorunluluğudur. SSL protokolleri, yüksek güvenlikli bir protokoldür ve müşterinin giriş, çıkış, alışveriş verilerini korumaya yarayan bir güvenlik protokolü olarak bilinir. Günümüzde bu güvenlik protokolünün pek çok sitede kullanıldığını da biliyoruz. Ek olarak, SSL sertifikasının 128 yahut 256 bit olması gerektiğini de belirtelim.
  • Sözleşmeler: E-Ticaret sitesi yayına hazırlanırken muhakkak, müşteriler için mesafeli satış sözleşmesi ve benzeri sözleşmelerin, zorunlu bir biçimde hazırlanması ve alışveriş esnasında işlem tamamlanırken müşterilerin bu sözleşmeleri kabul etmesi gerekmektedir. Gerek üyelik esnasında, gerekse alışveriş esnasında site içerisinde kullanılacak bu sözleşmeler olmaksızın e-ticaret sitesine sanal pos alamazsınız.
  • Ürünlerin Eklenip Eklenmeme Hali: E-ticaret siteniz yayına hazır değilse yani gerekli ürünler eklenmemişse, bankaların yine sanal pos vermeme hakkı saklıdır. Elbette banka sizden kuruluşunuzdaki bütün ürün portföyünü siteye yansıtmanızı beklememektedir ancak en azından online satış için ürünlerin %25-35’lik kısmının eklenmesi, başvuru öncesinde mantıklı bir hareket olacaktır.  Aksi durumda boş bir siteye sanal pos vermek banka tarafından da uygun görülmez.

Yukarıdaki üç başvuru etmenini karşılıyorsanız, e-ticaret mağazanız için rahatlıkla herhangi bir bankaya gidip sanal pos cihazı başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvurunuz esnasında, alınacak komisyon oranlarını, faiz oranlarını ve benzeri tüm etmenleri öğrenip karşılaştırma yapmanız, mantıklı bir hareket olacaktır. Ayrıca ücretsiz sanal pos veren bankaları da araştırabilirsiniz.

Sanal Pos Nasıl Entegre Edilir?

Sanal Pos’u e-ticaret sitenize entegre etmek, bankanın işi değildir. Bunu unutmayarak başvurunuzu bu şekilde yapmanızda fayda var; zira, pek çok insan sanal pos cihazı başvurusu yaptığında, direkt olarak bankadan siteye entegre edileceğini zannetmektedirler. Ancak böyle bir durum maalesef söz konusu değil. Siz de, sanal pos başvurusu yaptıktan sonra sisteminize uygun bir yazılım uzmanıyla görüşerek, pos cihazını sisteme entegre ettirebilir yahut yeterli bilginiz varsa, kendiniz entegre edebilirsiniz. Günümüzde pek çok e-ticaret sisteminde zahmetsiz bir şekilde sistemler tek tıkla entegre edilebiliyor ancak eski bir yazılımla e-ticaret sitesi açtıysanız, bu durum biraz daha meşakkatli hale gelebilir.

Bankaların Sanal POS Komisyon Oranları nedir?

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.