Devlet Destekleri | Hibeler | Bankalar

Peşinatsız Ev Kredisi Veren Bankalar

Peşinatsız Ev Kredisi Veren Bankalar

Peşinatsız Ev Kredisi nasıl alınır?

Peşinat ödemeden ev sahibi olmak bankaların sunduğu bir imkan değildir. BDDK bir evin ancak %75’inin tüketiciye ödenmesini ve geri kalanın nakit olarak verilmesi gerektiğini net bir şekilde kurallarında belirtmiştir. Kişinin çoğu zaman bu miktarları biriktirmesi mümkün olmadığı için bankaya herhangi bir mülk vs ipotek ederek ev kredisi çekerken paranın tamamını almak mümkündür ancak zor bir durumda bu halde elinizdeki tüm birikim gidecek demektir.

Bankalar Mortgage kapsamında peşinatsız ev kredisi imkanı sunmaktadır. Kişiler Mortgage sayesinde evin tüm fiyatını kredi olarak çekebilmektedir. Bu sistemin avantajı sabit bir faiz oranı izliyor olmasıdır. Banka tarafından direkt verilen kredilerde geri ödeme süresi 3 ile 5 yıl arasında değişim gösterirken Mortgage ile aldığınız kredileri 10-15 yıl arasında ödemeniz mümkün.

Kredi başvurusu yaptığınız zaman banka size ekspertiz gönderir ve evin değerinin talep ettiğiniz ücretle aynı olup olmadığına bakar. Rapor için görevli kişinin gelmesi maksimum 3 gün içinde gerçekleşir ve bu süreçte ekspertiz raporu da bankaya teslim edilir. Ardından banka kesin kararını verir ve talebiniz onaylanır ya da onaylanmaz.

Krediniz onaylanmazsa ekspertiz ücretini yine de ödersiniz. Kredi talebiniz onaylanırsa tapu ve ipotek işlemleri başlatılır, banka hesap açarak kişinin hesabına parayı yatırır. Genel olarak kredinin verilme süresi 5-10 gün arasında değişim gösterir.

İlgili başlıklar; 

Peşinatsız Ev Kredisi veren bankalar

Peşinatsız Ev Kredisi Veren Bankalar

Sürekli olarak yükselen ev kiraları kişileri ev sahibi olmaya itmiş durumda ancak bir ev almak da nakit para ile yapılması mümkün olan bir yatırım değil. Kişilere ev sahibi olmayı daha mümkün kılmak için bankalar birçok kredi fırsatı sunuyor. Peşinat olmadan ev kredisi almak mümkün değil gibi görünse de evin tamamı için kredi kullanmanızın mümkün olduğu bazı durumlar var.

BDDK bankaları bağlayan bir takım kurallar koymaktadır bu kurallardan birisi de ev kredisi verirken evin fiyatının maksimum %75’inin kredi olarak tüketiciye ödenmesidir. Kişinin %25’lik kısmı biriktirmesi gerekir ancak yüksek miktarlarda bu birikim mümkün değildir.

Kişiler arabalarını, evlerini ipotek göstermeleri halinde evin tamamı için kredi çekmeleri mümkün olur.

Bazı durumda kişiler evin fiyatını belirlemeye gelen ekspertiz ile anlaşarak evin tamamına kredi çekmeyi mümkün kılabilir ancak bankalar bu durumu son dönemde sıkı bir şekilde denetim altına aldığı için sonuç daha fazla para ödemenizi gerektirecek hallere gelebilir.

Genel anlamda bankalar peşinatsız ev kredisi vermemektedir.

Akbank, Garanti, Finansbank, Odeabank, Denizbank, HSBC gibi bankalar kişilere ayrıcalık sağlayarak Peşinatsız olarak Mortgage kapsamında konut kredisi vermektedir. Başvuru için bankaların üzerine tıklayabilirsiniz.

Peşinatsız Ev Kredisi alma işleminin avantajları neler?

Bankalar direkt olarak peşinatsız kredi vermemektedir ancak Mortgage kapsamında kredi veren bankalardan peşinatsız olarak konut kredisi almak mümkündür.

Bu sistemin kişilere birçok avantajı vardır;

  • Bu sistem sayesinde borcunuzu gelirinize göre ve uygun bir ödeme planı ile yaparsınız.
  • 1 ile 20 yıl arasında bir ödeme süreci belirlemeniz mümkündür.
  • Kira öder gibi ev sahibi olursunuz ve sabit faizli bir ödeme planınız olduğu için sürprizler ile karşılaşmazsınız.
  • Kötü bir ev almanızı engelleyen bir sistemi vardır talep ettiğiniz ev tüm yönleri ile incelenir.
  • Elinize toplu para gelmesi durumlarında bütçenizin artması halinde borcunuzu yeniden yapılandırmanız mümkün olur ve belirli kısımlarını ödeyerek yeni ödeme planları çıkarabilirsiniz.

Peşinatsız Ev Kredisi alma işleminin dezavantajları neler?

Tüm krediler için dezavantajlar mevcuttur ancak ev kredisi bazı durumlarda ciddi sorunlar yaşanmasına neden olabilir.

Peşinatsız ev kredisinin dezavantajları;

  • Vergi avantajının olmaması birçok uzman görüşüne göre ileride sorun yaratabilir bir niteliğe sahip,
  • 2 ay üst üste borcu ödememeniz halinde eviniz banka tarafından satışa çıkarılabilir,
  • Konut alımı sırasında deprem sigortası, konut sigortası, hayat sigortası gibi sigortaların maliyetlerinin de o dönem içinde etkili olması,
  • Peşin ödemek istediğiniz durumlarda tüm para üzerinden %2 cezası vardır,
  • Alacağınız evin yaşına göre kredi oranında değişiklikler olur,
  • Gelir beyanınıza göre emlak vergisi, gelir vergisi ve KDV gibi ek gelirler de ödemeniz gerekmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.