Papara Nedir? Papara Card Nedir?
Papara, tüm bankalarla anlaşmalı bir sistem olup Papara card kullanıcılarının, online olarak kullanabileceği dijital bankacılık uygulamasıdır.

İçeriğimizde Neler Var?
Papara
Son dönemlerin öne çıkan uygulamalarından birisi de Papara olup, papara card kullanıcı sayısı da artıyor. Kullanıcılarına, internet üzerinden birçok finansal işlemi sunan dijital bankacılık uygulaması olan Papara, tüm bankalar ile anlaşmalı olduğu için 7/24 alışveriş, ödeme, para transferleri gibi pek çok işlemi yaptırabilirsiniz. Papara card, müşterilerin tüm ihtiyaçlarına cevap veren bir uygulamadır. Bu yüzden de son zamanlarda adından sıklıkla söz ettirmeyi başaran bir uygulamadır. İşte tüm bu sebeplerden dolayı bizlerde papara hakkındaki her şeyi sizler için araştırdık ve bu yazımızı derledik.
Papara Nedir?
Online cüzdan olarak kullanılan papara ile pek çok finansal işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bankalarla anlaşmalı bir uygulama olan papara, müşterilerinden herhangi bir komisyon talep etmemektedir. Hesaba para yatırma ve çekme, fatura ödeme, para transferleri, döviz alım ve satımı gibi işlemleri çok rahatlıkla 7/24 yapabilirsiniz. Ayrıca papara card ile tüm bankamatiklerden de işlemlerinizi yapabilirsiniz.
Papara Hesabı Nasıl Açılır?
Papara hesabı açma işlemleri online olarak yapılabilmektedir. İster papara resmi internet sitesi üzerinden üyelik oluşturduktan sonra papara hesabı açabileceğiniz gibi isterseniz de papara mobil uygulamasını telefonunuza indirerek bu uygulama üzerinden de papara hesabı açabilirsiniz.
Üyelik işlemlerinin ardından cep telefonu ya da e-posta adresi ve şifre girilerek papara hesabına giriş yapabilirsiniz. Unutmayınız ki hesaba ilk girişte telefonunuza yada e-posta adresinize gönderilecek olan doğrulama kodunu girmenizi isteyecektir. İlk girişten sonra diğer girişlerde böyle bir durum söz konusu değildir.
Papara para yatırma ve çekme işlemleri nasıl yapılır?
Müşteriler kendi banka hesaplarından papara hesaplarına havale veya EFT yaparak para yatırma işlemlerini gerçekleştirebilirler. Para yatırma işlemleri ücretsiz gerçekleştirilmektedir. Para yatırma ve çekme işlemi şu şekilde yapılmaktadır;
- Uygulama üzerinden para yatır/para çek seçeneği tıklanır.
- Uygulamadaki IBAN numarasına banka hesabından transfer yapılabilir.
- Para yatırma işlemi gerçekleştirilirken açıklama kısmına papara numarası yazılmalıdır.
- Papara card varsa tüm ATM’lerden para yatırma işlemi gerçekleştirilebilir.
- ATM’den papara card ile para yatırmada ilk 5 işlem ücretsiz olup ilk 5 işlemden sonraki para yatırma işlemlerinde 0-500TL %1+1TL, 500-1000TL %1, 1000TL ve üzeri %2 komisyon alınmaktadır.
- ATM’den papara card ile para çekmede ilk 5 işlem ücretsiz olup ilk 5 işlemden sonraki para yatırma işlemlerinde 0-500TL %1+1TL, 500-1000TL %1, 1000-2000TL %2, 2000TL ve üzeri %3, ATM’den bakiye sorgulama işlemleri için 0,25TL komisyon alınmaktadır.
- Ayrıca PTT şubelerinden para yatırma işlemlerinde %1 komisyon alınmaktadır.
Para yatırma-çekme işlemlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, papara hesabındaki kullanıcı bilgileri ile hesap sahibinin hesap bilgileri arasında uyuşmazlık var ise işleminiz askıya alınmaktadır. Papara hesabı ismi ile banka hesabındaki müşteri ismi aynı olmalıdır.
Papara ile ücretsiz yapabileceğim işlemler nelerdir?
Papara uygulaması ile ücretsiz olarak yapılabilecek işlemler;
- Hesap açılışı ve kullanım ücreti ,
- Papara hesaplarına para transferleri,
- IBAN’a para transferleri,
- Fatura ve diğer ödemeler,
- Papara card ile her ay 500TL ve 5 işlem olmak üzere para yatırma-çekme işlemleri,
- Banka havalesi ile para yatırma-çekme işlemleri,
- ATM’den kartsız işlem ile para yatırma,
- Carrefoursa VE Teknosa mağazalarından para yatırma işlemleri ücretsiz yapılmaktadır.
Papara card başvurusu nasıl yapılır?
Papara card, papara hesabı olan müşterilerin kullanabileceği alışveriş kartıdır. Mastercard alt yapısı ile tüm dünyada kullanılabilmektedir. Herhangi bir kart ücreti talep edilmez. Papara hesabınız varsa sizlerde papara card başvurusunda bulunabilirsiniz. Papara uygulamasına girerek papara card bağlantısına tıklayarak papara card başvurusu yapabilirsiniz. Papara card 10 iş günü içerisinde yalnızca kart sahibine teslim edilmektedir. Papara card seçenekleri;
- Black card,
- Lite card,
- Sanal card,
- Metal card.
Papara card kullanım alanları nelerdir?
Papara card ile bir çok platformda güvenli alışveriş yapabilirsiniz. Papara cashback adını verdiği bir program ile müşterilerine ödedikleri ücretlerin bir kısmını iade etmektedir. Kazanç elde edilebilecek yerler; Trendyol, Netflix, Spotify, BKM Kitap, Carrefoursa, Yolcu360, Gittigidiyor, Youtube Premium, Armut, Teknosa, N11, Exxen, Eczane harcamaları, Martı, Kunduz, İstegelsin gibi.
Papara güvenilir mi?
Papara, BDDK tarafından tescillendikten sonra 2016 yılından itibaren faaliyetlerine her geçen gün daha da büyüyerek hizmet vermektedir. Müşterilerin ihtiyaçları olan hemen hemen her türlü işlemi kolay ve ücretsiz olarak yapmasını sağlayan uygulama giderek sistemine yeni özellikler de katmaktadır. 6493 sayılı kanun kapsamında BDDK izni ile kurulmuş olup faaliyetlerine T.C Merkez Bankası denetiminde devam etmektedir. Papara ayrıca mastercard ve visa kuruluşu olması dolayısıyla her ülkede kullanılabilen bir lisanslı bir elektronik para kuruluşudur.
Papara üyelik iptali nasıl yapılır?
Papara üyeliğini iptal etmek uygulamalar üzerinden online olarak yapılmamaktadır. Üyelik iptali yalnızca çağrı merkezleri ile gerçekleştireceğiniz bir takım görüşmeler sonucu olmaktadır. Papara üyelik iptali için;
- Çağrı merkezi 0850 340 0 340 arayarak,
- destek@papara.com üzerinden mail atarak gerçekleştirebilirsiniz.
Bu yazımızda papara hakkındaki bilgileri sizler için derledik. Papara nedir? Papara işlemleri nedir? İşlemler nasıl yapılır? Papara card başvurusu nasıl yapılır? Papara üyelik iptali nasıl yapılır? gibi bir çok sorunuzun cevabını bulabileceğiniz bu yazımızın sizlere gerekli olan tüm bilgileri vermesi dileğiyle.
Ayrıca bakınız:
Ininal Kart Nedir? Nasıl Alınır? Para Nasıl Yatırılır? > TIKLAYIN
ParaMara Nedir? Nasıl Kullanılır? > TIKLAYIN
Visa ve MasterCard Arasındaki Farklar Nelerdir? > TIKLAYIN
Kredi Kartımı İnternet Alışverişine Nasıl Açabilirim? > TIKLAYIN