Devlet Destekleri | Hibeler | Bankalar

Mahkum Ailelerine Maaş Yardımı Nasıl Alınır?

Mahkum Ailelerine Maaş Yardımı Nasıl Alınır?

Mahkum ailelerine maaş yardımı nasıl alınır; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yardımlar arasında, eşi cezaevinde olan kadına maaş yardımı başta olmak üzere yardımlar yapılıyor. Eşi cezaevinde olan kadınlar da devlet tarafından verilen bu yardımlara nasıl başvuru yapılacağını araştırıyor.

Mahkum Ailelerine Devlet Yardımları

Eşi cezaevinde olan ve hiçbir yerden maddi geliri olmayan, maaşsız kadınlara verilen maaşın yanı sıra kadınların velayetindeki çocuklar için de ayrıca yardım veriliyor. Eşi cezaevinde olanlara maaş yardımının yanında aşı parası yardımı, doğum yardımı, şartlı eğitim yardımı gibi pek çok alanda devlet desteklerinden yararlanma şansı bulunuyor. Devlet tarafından verilen bu yardımlar sayesinde yardıma muhtaç kadınlar ve çocuklarının sağlıklı bir şekilde toplumsal refah seviyende hayatlarını idame ettirmelerinde destek olunuyor.

Sizin için hazırladığımız bu yazımızda Eşi cezaevinde olan kadına maaş başvurusu nasıl yapılır? Eşi cezaevinde olan kadına maaş yardımı ne kadar? Mahkum ailelerine maaş yardımı var mı? Eşi cezaevinde olanlara maaş ne zaman verilir? ve Eşim cezaevinde nasıl yardım alabilirim? Mahkum ailelerine maaş başvurusu nereye başvurulur? gibi bu konu ile alakalı sorularınızı cevaplıyoruz. Detaylara gelin beraber bakalım.

Mahkum Ailelerine Yardım Yapan Kurumlar Hangileri?

Eşi cezaevine giren kadınlarla birlikte yardıma muhtaç olan mahkum ailelerine nakdi ve ayni yardım yapan pek çok devlet kurumu bulunuyor. Mahkum ailelerine yardım yapan kurumları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları
  • Belediyeler
  • Kaymakamlıklar ve valilikler

Devlet tarafından izin verilen sosyal yardım kuruluşlarıyla birlikte yukarıdaki saydığımız kurumlar tarafından eşi cezaevine girmiş olan kadınlara yönelik olarak yardım desteği sağlanıyor. Eşi cezaevinde olan kadınlar, yukarıda saydığımız kurumlara bir dilekçe ile başvuru yaparak devlet yardımlarından yararlanma şansına sahip oluyorlar.

Bu kurumlar tarafından, eşi cezaevinde olan kadına maaş yardımının yanında Gıda ve Erzak yardımı ve çocukları için de Eğitim ve Kırtasiye Yardımı veriliyor. Burada verilen yardımlar ile hem kadınların hem de çocuklarının, sosyal hayata kazandırılması ve daha iyi bir yaşam sürdürmeleri hedefleniyor.

Mahkum Ailelerine Maaş Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Mahkum ailelerine maaş başvurusu nereye başvurulur? diye merak eden ve eşi cezaevinde olan mahkum eşleri, bağlı oldukları İl veya İlçe Belediyelerine, Valilikler bünyesinde hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ya da diğer sosyal yardım kuruluşlarına bizzat giderek, kendilerinden istenen belgeler ile birlikte başvuru formu da doldurarak başvurularını oluşturmaları gerekiyor.

Mahkum ailelerine maaş bağlanması maalesef söz konusu değildir ancak dönem dönem maddi yardım yapılarak maddi destek sağlanıyor. Eşi cezaevinde olan kadına maaş başvurusu yapsalar dahi sadece dönemlik maddi yardımlardan yararlanabilirler. Devlet tarafından verilen para yardımının yanında gıda yardımı, şartlı eğitim ve sağlık harcamaları yardımları gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik pek çok yardım sağlanıyor.

Yukarıdaki başvuru yapılan kanallardan istediğinize başvuru yapabilirsiniz. Ancak başvuru aşamasında sizden doldurmanızı istenen başvuru formu üzerinden yer alan sorular ile maddi durumunuzu tespit etmek amacıyla aylık kazancınız, aylık giderleriniz, aynı ev içerisinde yaşayan kişi sayısı, okula devam eden çocuğunuz var mı gibi maddi durumuza dair sorulan sorulara doğru ve eksiksiz bir şekilde cevap vermelisiniz. Çünkü yardımlar konusundaki en önemli kriterlerden birisi aylık gelir-gider durumunuz oluyor. Burada sorulan sorular ile muhtaçlık durumunuz tespit ediliyor.

Mahkum Ailelerine Maaş Yardımı Veriliyor

Başvuru yaptığınız kurum tarafından, mahkum eşleri tarafından doldurulan başvuru formu ve diğer belgeler incelenerek yaklaşık olarak 15 ile 30 gün içerisinde olumlu ya da olumsuz olarak geri dönüş yapılıyor. Belgelerin tamamı incelenerek ihtiyaç sahibi ve muhtaç ailelerin bir listesi oluşturularak yardımlar hazırlanıyor. Teslim edilen belgeler üzerindeki iletişim numaraları üzerinden yardım almaya hak kazanan ailelere ulaşılarak yardımlar teslim ediliyor.

Yardım başvuruları genellikle en geç bir ay içerisinde sonuçlansa da yapılan başvuru yoğunluğuna ve ilgili birimleri ek görevlerine göre süre daha kısa ya da daha uzun olabilir. Belediyeler ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından, eşi cezaevinde olanlara maaş başvurusu ve yapılan diğer yardımlardan yararlanmak isteyen kişilerin, başvuru sırasında doldurdukları form son derece önem taşıyor ve kendilerine yöneltilen sorulara doğru bir şekilde yanıt vermeleri isteniyor.

Yardıma muhtaç olmamalarına rağmen başvuru formunda doldurdukları bilgiler ile kendilerini muhtaç olarak gösteren kişilerin, sonradan muhtaç olmadıkları tespit edilirse daha önce verilen tüm nakdi ve ayni yardımları güncel faizleriyle geri alınmakla birlikte yasal süreç başlatılarak cezai yaptırım da yapılabilir.

Eşi Cezaevinde Olan Kadına Maddi Destekler

Ülkemizde büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere pek çok il ve ilçe belediyesi tarafından Eşim cezaevinde nasıl yardım alabilirim? diyen kadınlar için yardımlar verilmeye devam ediyor. Eşi cezaevinde olan kadınlar, belediyeler tarafından verilen gıda ve erzak yardımı, Yakacak yardımı, para yardımının yanında çocukları için de kırtasiye yardımı, burs yardımı alma şansına sahip oluyorlar. Bunların yanında evleri için de eşya ve mobilya yardımı ve kışlık giysi yardımı gibi pek çok alanda verilen Belediye Yardım Başvurusu yapabilirler. Belediye tarafından verilen yardımlara ek olarak, Devlet Doğalgaz Yardımından da yararlanmak isterseniz, ilgili yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Burada saydığımız yardımların yanında hiçbir maddi geliri olmayan ve sahipsiz mahkum aileleri için belediyeler tarafından anlaşmalı marketlerde kullanabilecekleri sosyal destek kartları da verilerek mutfak giderlerine destek sağlanıyor. Mahkum ailelerine verilen sosyal destek kartları sayesinde BİM, Migros, A101, CarrefourSA ve ŞOK gibi pek çok anlaşmalı markette alışveriş imkanı sunuluyor.

Mahkum Ailelerine Verilen Destekler

Belediyeler tarafından, eşi cezaevinde olan kadınların çocukları da unutulmayarak her eğitim ve öğretim dönemi başlangıcında devlet tarafından kırtasiye yardımı da veriliyor. Kırtasiye yardımı ile çocukların okul döneminde ihtiyaç duyacakları defter, kalem, kitap, silgi gibi temek kırtasiye malzemeleri karşılanıyor. Bazı belediyeler ise kırtasiye ihtiyaçlarını karşılanması için direk olarak maddi destek de sağlayabiliyor.

Ayrıca çeşitli belediyeler, eğitim ve öğretim dönemi başlamadan önce, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen muhtaç ailelerin çocukları için kışlık mont, ayakkabı, çanta gibi yardımları da sağlıyor. İsterseniz de e-devlet sistemi üzerinden İçişleri Bakanlığı’nın sosyal yardımlarına başvuruda bulunabilirsiniz. TCKN ve şifre işlemlerinin ardından sisteme giriş yaparak istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduğunuzdan emin olduktan sonra başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.