Devlet Destekleri | Hibeler | Bankalar

Kredi Kartı Borcu Babadan Oğula Geçer mi?

Kredi Kartı Borcu Babadan Oğula Geçer mi?

Babanın Borcu Evlada Kalır mı?

Kredi kartı mağdurları ve kredi kartı borçları, günümüzün belki de en büyük ekonomik dertlerinden ikisi. Bakıldığında, her ikisi de benzerlikler taşımasına rağmen, bazen “mağdurlar” kümesi, bilmeden mağdur olanlarla da dolabiliyor. Miras meselesi örneğin, buna dair bir durum olarak örnek gösterilebilir. Babadan yahut anadan oğula yahut kıza kalan miras, mal varlığı ve benzeri şeyler, şüphesiz çocukların geçiminde anahtar rol oynayabilirler ancak ebeveynlerin mirası size geçerken, aynı zamanda borçları da geçebilmektedir. Bu nedenle, sizlerin de “kredi kartı borcu babadan oğula geçer mi?” konusu hakkında bilgi sahibi olması için bu yazımızı derledik.

Bu durumda, ne yapacağınızı bilmediğiniz vakitlerde, yahut haberinizin olmadığı vakitlerde, bir süre sonra borç size yansıtılabilir ve siz ölen ebeveynin bir oğlu ya da evladı olarak “kredi kartı mağduru” kümesine girebilirsiniz. Kredi kartı, babadan oğula geçiyor; burayı anladık, ancak geçmemesi için ne yapmak gerekiyor? Bu yazımızda, bu konuyu irdeleyecek ve aklınızdaki bütün soruları yanıtlamaya gayret edeceğiz.

Babadan Miras Yerine Borç Kalması

Mümkün müdür sorularını duyar gibiyiz… Evet, mümkündür. Babadan oğula miras kalmayabilir ancak borç kalması ve bu borcun gizli tutulup bir süre ortaya çıkarılması dahi kurnazlık dolayımında mümkündür. Bazı resmi olmayan kuruluşlar, anne ve babanızın ölümünden sonra borçlarını mirası kabul etmeden önce açık etmeyebilirler. Sizler, mirası kabul ettikten sonra, borçlar açığa çıkabilir ve mirasla birlikte, borçları da otomatik olarak kabul ettiğiniz için borç üzerinize kalır.

Babadan miras yerine borç kalması durumunda, yapılacak tek şey var olan mirası reddetmektir ancak bunun mümkün olmadığı durumlar da yok değildir. Peki, mirası almanız durumunda ve borcu da devralmanız halinde; evinize borç hasebiyle haciz gelme ihtimali nedir?

Vefat Eden Babanın Borcundan Dolayı Çocuklara Haciz Gelir mi?

Bu soru da, yukarıda belirttiğimiz gibi yanıtlanmaya muhtaç bir soru. Vefat eden babanın borcunu devralmanız ve ödememeniz halinde, elbette kuruluş yasal yollara başvurabilir. Bu borç, kredi kartı borcu da olabilir, kredi borcu da; ne olduğu fark etmeksizin, bu borcun artık sizin borcunuz olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Zira, mirasla birlikte borcu da kendi üzerinize devraldığınıza dair imzaladığınız bir belge söz konusudur. Bu gibi durumlarda, elbette tarafınıza yasal yollar aracılığı ile haciz gelebilir. Miras pay edildiyse, borcun da pay edilmesi söz konusudur ve mirasın pay olarak “fazla” olduğu kişi muhtemelen borcun da sorumlusu olur.

Ayrıca bakınız: Banka Borcundan Dolayı Eve Haciz Gelir mi?

Mirası Reddederek Borçtan Kurtulabilir miyim?

Mümkündür. Ölen vasilerinizin miras borçlarını reddederek, yani günümüzde “redd-i miras” dediğimiz olayı gerçekleştirerek babanızın yahut annenizin kalan borçlarını da reddedebilir, sizinle alakadar olmamasını sağlayabilirsiniz. Ancak bunun için redd-i miras sürecinin geçirilmemiş olması ve gerekli işlemlerin itinayla halledilmesi gerekmektedir. Bu sebepten tavsiyemiz bu işle şahsi biçimde ilgilenmeniz, bir yanlışlık yapma ihtimalleri bulunduğundan avukatlara devretmemenizdir.

Ölen Annenin Borcu Çocuğa Kalır mı?

Anne yahut baba fark etmeksizin, iki ebeveynin de borçları, eğer anneden yahut babadan kalan mirası kabul ederseniz, tarafınıza geçer. Bu sebepten, ölen annenin borcu da çocuğa kalır. Redd-i miras yapmamanız halinde, mirası kabul ettiğiniz öngörülür ve bu borç sizden yasal haklar dolayımında talep edilir. Borcu ödememeniz halinde hukuki süreç başlatılabilir ve bu borç adalet yolu ile tarafınızdan bir şekilde alınabilir.

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.