Devlet Destekleri | Hibeler | Bankalar

Kredi Almak için Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir?

Kredi Almak için Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir?

Kaç Ay Sigortalı Çalışırsam Kredi Çekebilirim

Ülkemizde, sigortasız çalışanların toplam sayısı geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 10 milyondu. Bu 10 milyon kişinin içerisinden bugün kaç kişi yeniden sigortalı bir işe girip, düzenli bir hayat sahibi oldu bilinmiyor ancak kredi alabilmek için dahi sigortalı olmaya uğraşan pek çok bireyin olduğunu biliyoruz.

Kimisi, borcunu kapatabilmek için kredi almak istiyor, kimisi ev sahibi olabilmek için. Konut kredisi elbette sigortasız çalışanlara verilebilecek en zor kredilerin başında geliyor ancak ihtiyaç kredisi, bazı durumlarda sigortasız çalışanlara yahut birkaç ay sigortalı olanlara dahi verilebiliyor.

Bu yazımızda, kredi alabilmek için kaç ay sigortalı olmak gerekir? Sorusunu cevaplamaya gayret edeceğiz. Siz de, kredi almak istiyor ve bu krediyi herhangi bir amaçla kullanmak istiyorsanız; henüz birkaç aydır sigortalı olarak çalışıyorsanız, detaylı bilgiyi yazımızdan almaya devam edebilirsiniz.

Kredi Çekmek için Sigorta Süresi

Eğer KKB puanınızda bir problem yoksa, geçtiğimiz döneme dair oldukça sağlam bir bankacılık profiliniz merkez bankasında görüntülenebiliyorsa, kredi çekmek için sigorta süresi 6 aydır. 6 Ay sonrasında, siz de çoğu bankadan çok büyük meblağlar olmamakla birlikte kredi kullanımına başlayabilirsiniz. Genellikle çoğu bankanın prensibi gereği yalnızca sigorta durumunuza bakılmaz elbette.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, geçtiğimiz dönemde bankalara ve resmi kurumlara ödemeleri düzenli yapıp yapmadığınız, hali hazırda kredi borcunuzun olup olmadığı ve daha pek çok etmen, bu açıdan değerli ve bilinmesi gereken bilgiler arasındadır bankalar için. Kredi tipine göre değişmekle birlikte, genellikle aşağıdaki tablo, sigortalı bir çalışanın kaç ay sigortalı kalarak, hangi kredileri çekebileceğini bizlere belirtir.

  • İhtiyaç kredisi için 3 ila 6 ay.
  • Taşıt kredisi için 6 ila 12 ay.
  • Konut kredisi için 12 ay ve üzeri.

Özellikle taşıt ve konut kredisinde tarafınızdan bir de ipotek yahut geçerli bir kefil isteneceğinden, bu kredileri alabilmek için çoğu zaman sigortalı olmak yetmez. Dolayısıyla, sigortalı bir çalışan için çok yetkin bir yerde çalışmıyorsa, ihtiyaç kredisi basit; diğer krediler zor kefeye girmektedirler.

2 Aylık Sigortalı Kredi Çekebilir mi?

İşe henüz girdiniz ve sigortanız yapıldı, ancak borçlarınız, borçlularınız yakanızı bırakmıyor; bir bankadan kredi alıp borçlarınızı tamamıyla kapatmak ve tek bir kanala ödeme yapmak niyetindesiniz. Bunun için henüz 2 aylık sigortalıyken bir bankaya başvuru yapmanız, maalesef çoğu zaman size olumsuz bir yanıtla geri dönecektir. Özellikle ihtiyaç kredisi de olsa, 2 aylık sigortalı herhangi bir bankadan kredi alamamaktadır. Elbette, çok geçerli bir kefili yahut mal varlığı mevcut değilse. Mal varlığı mevcutsa, bunları ipotek göstererek pek çok krediyi rahat bir şekilde alır; ancak elindeki tek etmen 2 aylık sigortalı hal ise herhangi bir bireyin 3. aydan önce ihtiyaç kredisi alabilmesi dahi çok zordur.

3 Aylık Sigortaya Kredi Veren Bankalar

İş yerinizde sigortalı çalışma sürecinizin 3. ayını da doldurduktan sonra, yavaş yavaş bankalar tarafından kabul görmeye başlarsınız. Özellikle ihtiyaç kredisi minvalinde sizleri kabul edebilecek bankalardan, küçük meblağlarla kredi başvurusu denemeleri yapmanız mümkündür. Tavsiyemiz, aşağıdaki bankaları deneyebileceğiniz yönünde zira pek çok insanın 3 aylık sigorta ile bu bankalardan kredi aldıklarını bilmekteyiz.

Odeabank Nakit Hazır

Odeabank, henüz kurulmuş bir banka olmasına rağmen rakiplerine nazaran çok daha kolay bir biçimde bireylere kredi verebilen bankalardan. Herhangi bir belge gerekmeksizin tarafınıza sunulan “Nakit Hazır” kredisi ile masrafsız, anında kredi avantajından siz de 3 aylık sigortalı çalışan olarak yararlanabilirsiniz. 3000 TL’den 10.000 TL’ye kadar verilebilen “Nakit Hazır” kredisine başvurmak için herhangi bir Odeabank şubesine gidebilir ya da SMS ile “NAKIT” yazıp boşluk bıraktıktan sonra T.C. kimlik numaranızı 8444’e gönderebilirsiniz.

%1,59’dan Başlayan faiz oranları ile Odeabank ihtiyaç kredisi, henüz sigortalı çalışanlar için biçilmiş kaftan.

ING Bank İhtiyaç Kredisi

ING Bank da, 3 aylık sigortalıya kredi verebilen bankalardan bir tanesi. Türkiye’ye geçtiğimiz yıllarda yurtdışı menşeili olarak gelen ING Bank’ın web sitesindeki üç adımlı formu doldurarak, hemen başvuru yapabiliyor ve 24 saat içerisinde kredinizi hesapta görebiliyorsunuz. 10.000 TL’ye kadar sunulabilen bu kredinin faiz oranı, Findeks kredi notunuza uygun olarak şekilleniyor ve %1,09’dan başlıyor. Tarafınıza 36 aya kadar vade seçeneği sunan ING Bank ihtiyaç kredisi, 3 aylık sigortalılara da çoğu zaman verilebiliyor. Elbette, Findeks kredi notunuz da çok önemli.

Başvuru için > TIKLAYIN

Enpara İhtiyaç Kredisi

Türkiye’nin en iyi şubesiz bankacılık servisi Enpara’nın da kendine has bir ihtiyaç kredisi mevcut ve QNB Finansbank altyapısında gelişimini sürdüren bu kuruluşun 3 aylık sigortalı çalışanlara kredi verebildiğini bilmekteyiz. Siz de, yukarıdaki iki bankadan olumsuz sonuç gelirse, Enpara’da şansınızı deneyebilirsiniz. %1,52’den Başlayan faiz oranları ile sunulan Enpara ihtiyaç kredisi, 1000 TL’den 30.000 TL’ye kadar verilebiliyor ve 36 aya varan vade seçenekleri de mevcut. Sizden herhangi bir masraf almayan bu krediye başvuru için aşağıdaki bağlantıyı kullanmanız yeterli.

Enpara ihtiyaç kredi başvurusu için > TIKLAYIN

Ev (Konut) Kredisi Almak için Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir?

Sigortalı bir çalışan olarak eve ihtiyacınız varsa ve hazır düzenli bir gelirim var, güvencem var, evim de olsun; diyorsanız, günümüzde bankalar pek sizin gibi düşünmüyorlar. Özellikle henüz işe giren ve sigorta girişi henüz başlayan biriyseniz; değerli bir mal varlığınız, ipotek edebileceğiniz bir arabanız ve benzeri emtialarınız mevcut değilse; 12 ay sigorta girişiniz yapılmadan önce kredi alabilmeniz çok zor. Kaldı ki, 12 ay sonrasında başvuru yapsanız bile sizden muhakkak bir ipotek yahut kefil talep edeceklerdir. Bu sebepten, detaylı bilgi için her bankanın prensiplerini araştırmanızda fayda var.

Ayrıca bakınız: Asgari Ücretle Çalışan Biri Konut Kredisi Çekebilir mi?

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.