KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusu

KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi başvurusu; Küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimlerine katkı sunmak ve girişimcilik dünyasına yeni atılan vatandaşların bu zorlu süreçte yanında olmayı hedefleyen KOSGEB, bir çok sektörde sizlere destek vermeye devam ediyor. KOSGEB tarafından verilen uygulamalı girişimcilik eğitimine isteyen herkes katılabiliyor. Sizler de bu destek programlarından faydalanmak istiyorsanız ilk olarak yapmanız gereken sertifika almaktır. Sertifika hakkındaki tüm bilgilere ulaşabileceğiniz bu yazımızda şu konulara değineceğiz;
- KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi nedir?
- KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi nasıl alınır?
- KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi başvurusu nasıl yapılır?
- KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi kapsamı ve süresi
- Katılım belgesi
- Sertifika sorgulama işlemi nasıl yapılır?
KOSGEB tarafından ‘’Geleneksel Girişimci’’ ve ‘’İleri Girişimci’’ adı altında iki farklı destek programı vermektedir. 60 bin ile 370 bin arasında hibe destekleri verilmeye 2022 yılında da devam eden KOSGEB her geçen gün destek sağladığı sektörleri de genişleterek siz değerli işletmecilerin yanında devam ediyor.
İçeriğimizde Neler Var?
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Nedir?
KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi kısacası KOSGEB tarafından sağlanan destek programlarından yararlanabilmenin ilk koşuludur ve bu eğitime katılmak mecburidir. Gerekli olan sertifikayı almadan destek programlarına başvuru yapılamaz. Eğitimin amacı;
- Girişimcilerin iş kurma ve yürütme konusunda bilgi sahibi olmaları,
- Bu süreçteki tol ve sorumluluklarının farkında olmaları,
- Etkili bir iş planı hazırlayacak bilgi birikimine sahip olmaları,
- Halihazırda var olan işletmelerini büyüterek küresel piyasalarda rekabet edebilecek bir kurum haline getirmek için gerekli olan donanıma sahip olmaları,
- Yenilikçi ve teknolojik altyapıyı sağlamak için izlemesi gereken yol haritasını oluşturmak için gerekli olan birikimi sağlamaları,
- Olağanüstü durumlarda şirketiniz için almanız gereken önlemleri görebilmenizi sağlamaları,
- Kriz yönetimi noktasında donanımlı bir yönetici olmanızı,
- Bu sektörlerde yer alan işletmelerin sayısını arttırmayı amaçlamaktadır.
Bir bütün olarak değerlendirildiğinde eğitimin amacı sizlere bu zorlu süreçte ışık tutacak olan her türlü bilgiyi edindirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca ilerisi için şirketlerinizi daha da büyütme ve dünya markası haline getirme noktasında da sizlere yardımcı olmaktadır.
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Nasıl Alınır?
Pandemi koşulları da göz önünde bulundurulduğunda son yapılan düzenleme ile online olarak verilmeye devam edilmektedir. https://lms.kosgeb.gov.tr/ üzerinden video eğitim sitesine giriş yaparak eğitimi tamamlayabilirsiniz. 18 yaşını tamamlayan ve girişimci olmak isteyen herkesin alabileceği bu eğitim video ders şeklindedir.
Eğitim tamamen ücretsiz olup 16 adet videodan oluşmaktadır. Videolar üzerinde ileri geri hareket edememekle birlikte sadece video hızı ile oynayabilirsiniz. Her bölümün ders anlatımlarını dinledikten sonra bölüm sonu sınavlarına girerek başarılı olmanız gerekmektedir. Ancak sınavlardan başarılı olmanız durumunda bir sonraki bölüme geçerek ve tüm bölüm sonundaki sınavları tamamlayarak sertifika almaya hak kazanırsınız.
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusu (E-DEVLET)
KOSGEB hibe destek programlarından yararlanmak isteyen vatandaşların ilk olarak yapması gereken girişimcilik sertifikası almaktır. Önceleri örgün olarak verilen eğitimler pandemi şartları nedeni ile online olarak verilmeye devam etmektedir. Sizler de dilediğiniz yerde dilediğiniz saatte ilgili videoları izleyerek eğitimleri tamamlayabilir ve sertifika almaya hak kazanabilirsiniz.
Öncelikle hangi girişim eğitimi almak istediğinizi belirleyin. Unutmayın ki geleneksel girişimcilik eğitimi almayanlar ileri girişimcilik eğitimi alamazlar.
https://lms.kosgeb.gov.tr/ sayfası üzerinden başvuruda bulunurken atmanız gereken adımları sizler için hazırladık. Eğitim başvurusunda bulunmak için;
- İlk olarak yapmanız gereken kendinizin alması gereken eğitimi belirlemek olacaktır.
- Daha sonra ilgili link tıklanarak açılan sayfanın alt kısımlarında yer alan girişimcilik programına tıklayınız.
- E-devlet üzerinden sisteme giriş yapmanız istenecektir. Gerekli bilgileri girdikten sonra sisteme giriş yapınız.
- Sisteme giriş yapınca açılan sayfada bölüm bölüm ayrılmış olan ders içeriklerini göreceksiniz. Şimdi yapmanız gereken ise çok basit.
- Bölüm 1 den başlayarak ilgili eğitim videolarını sırayla izleyin ve her bölümün sonunda uygulanan sınavlardan başarılı olun.
- Bu şekilde ilerleyerek 8 bölümden oluşan geleneksel girişimcilik eğitimini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanırsınız.
- İleri girişimcilik eğitimi sertifikasını almak istiyorsanız öncelikle faaliyet göstereceğiniz iş kolunun bu girişimcilik tarafından desteklenip desteklenmediğine emin olunuz. Daha sonra önce geleneksel girişimcilik sertifikası aldıktan sonra ileri girişimcilik programına başvurunuz.
- İleri girişimcilik eğitimleri toplam sekiz bölümden oluşmaktadır.
Özetle yapmanız gereken ilgili sayfaya giderek hangi girişimcilik eğitimi alacaksanız o butona tıklayıp e-devlet üzerinden sisteme giriş yapmak. Daha sonrasında ilgili bölümleri sıra ile bitirerek ilerlemek ve sekiz bölüm sonunda sertifika hakkı kazanmak.
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kapsamı ve Süresi
KOSGEB sizi bu eğitimlerle daha donanımlı yöneticiler haline getirmeyi misyon haline getirmiştir. Sekiz bölümden oluşan geleneksel girişimcilik eğitimleri şu şekildedir;
- Bölüm 1: Girişimcilikte Temel Kavramlar
- Bölüm 2: Girişim Fırsatlarını görme ve fikir yaratma/ Geliştirme
- Bölüm 3: Yapılabilirlik Analizi
- Bölüm 4: İş Modelleri, Müşteriler, Değer Önerileri ve Gelir gider Analizi
- Bölüm 5: Ekonomi, Endüstri, Rekabet ve Müşteri Analizi
- Bölüm 6: Hukuki Altyapı
- Bölüm 7: Girişimin Etik Temelleri
- Bölüm 8: Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi

Eğitim Konuları
Sekiz bölümden oluşan ileri girişimcilik eğitimleri şu şekildedir;
- Bölüm9: Networking
- Bölüm10: Girişimin Finansal Yapısının Belirlenmesi ve Yönetimi
- Bölüm11: Yeni Girişimler İçin Finansal Kaynaklara Erişim
- Bölüm12: Yenilik Yönetimi
- Bölüm13: Fikri Mülkiyet Hakları
- Bölüm14: Girişimin Profesyonel Yönetimi
- Bölüm15: Büyüme Sürecinin Yönetimi ve Büyüme Stratejileri
- Bölüm16: İş Planı Geliştirme
Katılım Belgesi
İlgili eğitimleri başarı ile tamamlayan girişimciler elektronik ortamda görüntüleyebilecekleri katılım sertifikalarını görüntüleyebileceklerdir. Ayrıca sertifika sorgulama ekranından sertifikanın çıktısını da alabilirsiniz.

Katılım Belgesi
Eğitim sertifikanızı aldıktan sonra KOSGEB hibe destek başvuru programlarından yararlanabilirsiniz.
Sertifika Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
KOSGEB tarafından verilen hibe destek programlarından yararlanmak için online olarak verilen girişimcilik eğitimlerine başvuru yaptınız ve sınavları başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandınız. İlgili kurumlara başvuru yapar iken sistem üzerinden sertifikanızı doğrulamanız gerekebilmektedir. Bu yüzden sertifika sahibi olduğunuzu ispatlamanız açısından sertifika sorgulama işlemi önem arz etmektedir. Bunun için yapmanız gereken çok basittir.
https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler tıklayarak giriş işlemlerini gerçekleştirdikten sonra sertifikanızı görüntüleyebilir ayrıca yine bu sayfadan çıktı alabilirsiniz.
Sizlere bu yazımızda KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi başvurusu hakkındaki bilgileri detaylı bir şekilde anlattık. Eğitimin amacını, başvurusunun nasıl yapıldığını, eğitimleri nasıl tamamlamanız gerektiğini ve ders içerikleri hakkında çeşitli bilgilere yer verdik.
Sizlerde bu yazımızı okuduktan sonra online olarak yapılan uygulamalı girişimcilik eğitimi başvurusu yaparak sertifikanızı alabilir ve hibe destek programlarından yararlanabilirsiniz.
Ayrıca bakınız: