İş Bankası Eğitim Kredisi Başvurusu
İçeriğimizde Neler Var?
İş Bankası Öğrenci Kredisi
Yaşam koşullarının zorlaşması ile birlikte eğitim masrafları da giderek artmaktadır. Özellikle üniversite öğrencilerinin öğrenim hayatlarını devam ettirebilmeleri için finansal bir desteğe ihtiyacı olmaktadır. Bu anlamda öğrencilere tam destek vermek isteyen İş Bankası eğitim kredisi imkanı sunarak, öğrencilerin ve velilerin ekonomilerine büyük katkıda bulunuyor.
İş Bankası eğitim kredisi başvurusu tamamen eğitim/öğretim amaçlı geliştirilen krediye anında müracaat edilebilmesini sağlıyor. Bu konuda öncelikle bankanın sunmuş olduğu kredinin özelliklerini sizlere aktardır. Hemen ardından da hangi şartlarda kredi kullanımına müsaade etmektedir ve faiz oranları nasıldır açıkladık…
İş Bankası Eğitim Kredisi Özellikleri
Öğrenim masraflarının tamamını tek kalemde ödeyerek, aile bütçesini sarsmak istemeyen bireyler bu krediden yararlanabilir. Ancak İş Bankası eğitim kredisi özellikleri arasında en belirgin olanı, bu kredinin sadece üniversite ya da özel okul gibi eğitim giderlerinin finansmanında kullanılabiliyor olmasıdır.
Doğal olarak farklı bir amaç için bu krediye yapılan başvurular kabul edilmemektedir. Öğrenciler için en avantajlı özelliği ise 36 ay taksitli bir şekilde geri ödeme seçeneği sunuluyor olmasıdır. İş Bankası eğitim kredisi faiz oranları ve hesaplama için bankanın taleplerine aşağıdaki konu başlığında yer verdik.
Ancak söz konusu faiz oranlarının hesaplanmasında Banka Sigorta Muameleleri Vergisi’nin ve Kredi Kaynak Destekleme Fonu’nun hariç tutulduğunu belirtmek gerekir.
İş Bankası Eğitim Kredisi Faiz Oranları ve Hesaplama
Bankanın resmi web sitesindeki hesaplama aracını kullanarak, kendiniz için örnek geri ödeme tablosu oluşturmak istiyorsanız şu bilgilere ihtiyacınız olacaktır: kredi tutarı, ödeme seçeneği ve manuel olarak girilen faiz oranı. Bu nedenle İş Bankası eğitim kredisi faiz oranları hakkında bilgi edinebilmeniz için 3 maddede konuyu inceleyelim…
İş Bankası eğitim kredisi faiz oranları ve hesaplama: 1.50% (Banka oranı belirlerken BSMV ve KKDF’yi hariç tutmaktadır)
Bu kredi türü için tahsis ücreti: 0.5% (Nisan ayı içerisinde güncellemiş olup, BSMV hariç tutulmuştur)
Son olarak çekilmek istenen kredi miktarına göre %2,50 faiz oranı ile yıllık maliyet oranı da hesaplanarak geri ödeme tablosunun çıkarılmasında kullanılmaktadır. Yıllık maliyet oranı hesaplanırken tahsis ücreti 52,5 Lira olarak dikkate alınmaktadır.
İş Bankası Eğitim Kredisi Başvuru için Gerekli Belge ve Şartlar
Eğitim kredisine müracaatta kredi tutarının okul hesabına yatırılmasını isteyenler, öğrenci kayıt belgesini ve/veya okul ücretini göstererek belge karşılığı tutarı okul hesabına aktarabilmektedir. Krediyi nakden almak isteyenler ise fatura ibraz etmek zorundadır. İş Bankası eğitim kredisi başvuru için gerekli belge ve şartlar arasında şunlar yer almaktadır:
- Nüfus cüzdanı yada sürücü belgesinin fotokopisi ve aslı.
- Eğitim kredisine özel hazırlanan başvuru formu.
- Başvuru sahibinin ve/veya kefilin gelir durumunu gösteren belge.
- Son olarak İş Bankası eğitim kredisi başvuru için gerekli belge ve şartlar arasında eğitim bedelini gösteren fatura aslı, okul ücretini gösterir belge, öğrenci kayıt belgesi olmak üzere bu 3 evraktan herhangi birinin yada birkaçının ibraz edilmesi yer alıyor.
İş Bankası Eğitim Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Bankanın uygun faiz oranlarından ve esnek başvuru şartlarından faydalanarak, eğitim giderlerinizde nakit kullanabilmeniz için İş Bankası eğitim kredisi başvurusu nasıl yapılır bilmeniz gerekmektedir.
Başvuru adımlarını şu şekilde sıralayabiliriz: Şubeye giderek şahsen müracaat edilmesi, başvuru sahibinden istenilen belgelerin hazırlanması ve evrakların eksiksiz şubeye teslim edilmesi. İsterseniz şubeye yeniden gitmemek ve süreci hızlandırmak adına yukarıda yer alan evrakları ilk başvuru için yanınızda götürebilirsiniz. Şube yetkilileri gerekli görürse bu kayıtların haricinde belgelenmesini istedikleri başka evrakları da talep edebilir.
Başvuru ve bilgi için tıklayın.
Ayrıca İş Bankası’nın tüm kredi ürünlerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.