Devlet Destekleri | Hibeler | Bankalar

İhtiyaç Kredisi Ödenemezse Ne Olur?

İhtiyaç Kredisi Ödenemezse Ne Olur?

İhtiyaç Kredisi Borcu

Kişilerin genel olarak, acil ihtiyaçları ya da nakde sıkıştıkları anlarda bankaların sunduğu ihtiyaç kredisini kullanmaktadırlar. Finansal olarak zor durumda kaldığınız anlarda bankalar, sizlere belirli koşullar altında kredi kullandırabilmektedir. Burada en önemli husus kuşkusuz kredi notunuzdur. Çekeceğiniz kredi çeşidi (konut kredisi, araç kredisi, ihtiyaç kredisi) ne olursa olsun öncelikle bankalar kredi notunuza bakmaktadır. Yani geçmişte bankayla olan münasebetiniz ve ödemeleriniz hususunda bir sorun olmaması banka açısından son derece önemlidir.

Türkiye de büyük oranda acil ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılan ihtiyaç kredilerinin zamanında ödenmesi halinde iki taraf için de hiçbir sorun olmayacaktır. Fakat bazı ekonomik koşullar ya da beklenmeyen durumlarda kişiler taksitlerini ödeyememektedir. Bu noktada ise akla ilk olarak “ihtiyaç kredisi ödenmezse ne olur?” sorusu gelmektedir. Bizde sizler için bu sorunun cevabını detaylarıyla araştırdık.

İhtiyaç Kredisi Ödenemezse Ne Olur?

Ödenmeyen Kredi Borcu Ne Olur?

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki, banka ödenmeyen borçlar için yasal takip ya da icra yoluna son aşamada, yani mecburi kaldığı anlarda başvurmaktadır. Çünkü parayı direk kişilerden tahsil edip prosedürlerde takılmak istememektedir. Ödenmeyen borçlar için genelde 2 ay herhangi yazılı bir işlem yapılmamaktadır. Hatırlatmak amaçlı borçlu ile telefon görüşmesi yapılıp hatırlatma konuşması yapılabilir. 2. Ayın sonunda ödeme yapılmadığında ise geçmiş dönem borçlarını hatırlatan ve ödenmesi gerektiğini belirten bir uyarı gönderilir. Henüz avukata aktarılmadığı için ödemelerinizde taksit ve faiz tutarınız mevcut olacaktır. Yani ekstra avukat ücretine maruz değilsiniz 3. dönem borcu geçtiğinde ise yasal süreç başlamış olacaktır. Borcunuza avukat masrafları da dâhil edilmektedir. Bu aşamada taşınamaz mal varlığınız (ev, araba, motor vb.) var ise bunların tamamı haciz yoluna gider ve bunların satılması yoluyla borçlar tahsil edilir. Fakat üzerinize hiçbir mal yol ve ihtiyaç krediniz hala ödenmediyse varsa maaşınıza el konulur. Sigortalı maaşınız, mülkünüzün olmadığı durumlarda ise devlet dairelerinde alacağınız parlar varsa bunlara el konulacaktır. Size ait maddi hiçbir gelirin ya da mülkün olmadığı durumlarda ise banka pek bir şey yapamamaktadır. Bu aşamada avukatlar sizlere ulaşma ve borcu tahsil etme telaşında olurlar. Sürekli irtibat halinde konuyu hatırlatan uyarı konuşmaları yapılacaktır.

Fakat avukata, borcu ödeyeceğine dair sözleşme ve taahhüt imzalarsanız ve avukat bunu icra dairesine onaylatırsa borcu ödeyene kadar hapis cezası alırsınız. Ayrıca ödenmeyen ihtiyaç kredisi borcunuzda tüm bu yasa süreçlerin nihayetinde, bankalar sizlere en az 5 yıl süre ile kredi vermemektedir. Kredi ve kredi kartı talepleriniz reddedilecek ve banka gözünde itibarınız düşmüş olacaktır.

Kredi Borcu Ödenmezse Hapis Cezası Var mı? > TIKLAYIN

Kredi Yapılandırma Nedir? Nasıl Yapılır? > TIKLAYIN

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.