Devlet Destekleri | Hibeler | Bankalar

Hesap İşletim Ücreti Nedir?

Hesap İşletim Ücreti Nedir?

Günümüzde artık hemen herkesin en az bir bankada hesabı varken aynı zamanda bu banka hesaplarına yahut bankacılık ürünlerine ödedikleri bazı aidatlar da mevcut. Örnek vermek gerekirse başlığımızda da belirttiğimiz üzere hesap işletim ücreti, bunlardan bir tanesi. Geçtiğimiz yıllarda kalktı denilen ancak bankalar tarafından hala kaldırılmayan, çoğu hesap türünde kullanılabilen ve bankalarca, üç ayda bir; altı ayda bir yahut yıllık olarak kesilebilen hesap işletim ücreti, bankalara ve hesap miktarlarına göre de değişiklik gösteriyor.

Hesap İşletim Ücreti

Genelde vadesiz yahut vadeli fark etmeksizin mevduat hesaplarında bulundurulabilen, bunun yanında kredi kartı gibi yararlanılabilecek ürünlerde de tarafınızdan kesilebilen hesap işletim ücretleri, tarafınıza yansıtılmak durumunda olan bir ücrettir ve bu bildirilmeden kesinlikle alınmaz. Hesap işletim ücretlerine dair her şeyi sizlere sunduğumuz bu yazımızdan keyif almanız dileğimizle.

Hesap İşletim Ücreti Nedir?

Hesap İşletim Ücreti Hangi Hesaplardan Alınmaz?

Günümüzde pek çok banka, şubesiz bir kuruluş oluşturarak hesap işletim ücretlerini ve elbette hesap içi işlem ücretlerini sıfırlamayı hedeflemektedir. Enpara, Garanti One, Cepteteb gibi servisler bunlara örnek olarak verilebilir. Enpara, bu alanda lider konumdaysa da diğer servisler de kampanyaları ile bu şubesiz bankacılık sektörüne katılmış ve iyi bir yer edindikleri söylenebilir. Dolayısıyla, hesabınızı herhangi bir bankadan açmadan önce, koşulları iyi değerlendirmeniz ve araştırmanızı iyi bir biçimde yapmanız elzemdir. Örneğin bir şubeye giderek banka hesabı açtırırken yapmanız gereken iş öncelikle hesap işletim ücreti maddesinin sözleşmede olup olmadığını öğrenmekten geçer. Bunu, dilerseniz karşınızdaki danışmana sorabilir, dilerseniz emin olmak için sözleşmeyi etraflıca inceleyebilirsiniz.

Hesap işletim ücreti almayan bankalar günümüzde giderek artmakla beraber, bu bankalar içerisinde de ihtiyacınıza göre en kapsamlı olanının seçimini yapmak sizin için doğru olacaktır.

Aidatsız Kredi Kartı Veren Bankalar > TIKLAYIN

Hesap İşletim Ücreti Bulunan Sözleşmeden Cayma Hakkı

Örneğin bir bankaya gidip, mevduat hesabı açtırmak istediniz ve sözleşmeyi de direkt imzaladınız. Geldiğinizde, bankanın hesap detaylarına bakarken büyük bir hesap işletim ücretinin var olduğunu gördünüz. Bunu engellemenin pek çok yolu olsa da, kesin çözüm cayma hakkından geçmektedir. Cayma hakkı, devlet tarafından da korunan bir hakkınızdır ve on beş gün içerisinde imzaladığınız herhangi bir bankacılık sözleşmesinden “vazgeçme” hakkınızı ifade eder. Yani siz de, imzaladığınız hesap işletim ücreti içeren sözleşmeyi on beş gün içerisinde iptal etme hakkına sahipsiniz.

Maaş Hesabı Nasıl Açılır? > TIKLAYIN

Dolayısıyla böyle bir hata yaptığınızı düşünüyorsanız yahut banka hesabı açmak için çok daha avantajlı, kampanyası bol bir banka hesabı bulduysanız; on beş gün içerisinde rahatlıkla bunu bankanıza bildirip, sözleşme iptal talebinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu dönemde, sizden herhangi bir ücret kesilmediği gibi hizmet tarafınızdan kısa sürede düşürülür ve düşürüldüğünde tarafınıza mesaj gelir.

Hesap işletim ücreti, bu yıl itibarıyla pek çok bankada arttırıldığından ve bankalar tarafında dönemsel olarak çekildiğinden; zamansız ve aniden parasız kalabilmeniz muhtemeldir; özellikle bir öğrenci yahut sınırlı para sahibi bireyseniz. Bu sebepten, hesap işletim ücreti almayan bankaları bulmanız bu yolda daha doğru olacaktır.

En Avantajlı Kredi Kartı Önerileri > TIKLAYIN

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.