Devlet Destekleri | Hibeler | Bankalar

Halkbank Konut Kredisi Hesaplama

Halkbank Konut Kredisi Hesaplama

Halkbank Konut Kredisi Hesaplama

Hepimizin bu günlerde merak ettiği konulardan birisi de güncel konut kredisi tutarlarıdır. Devlet destekli bankacılık kuruluşlarından bir tanesi olan ve uzun yıllardır gerek emeklilere gerekse bireysel müşterilerine kesintisiz hizmet vermeye devam eden Halkbank; devlet destekli kredileri ile geçtiğimiz yıllarda oldukça fazla kişiye, sıfır faizli ve masrafsız kredi tahsis etmişti. Özellikle zanaatkarlara ve esnaflara özel bu kredileri pek çok girişimci kullanmış ve bu krediler sayesinde işyerlerini genişletmiş yahut yeni bir iş kurabilmişti.

Türkiye’de, konut kredisi ürününü de en çok kullandıran bankalardan biri olan Halkbank’ın konut kredisi hesaplaması işlemleri de 2017 yılında pek değişiklik göstermedi. Sadece 2016 yılının sonunda düşen faiz oranlarının yanında birkaç ek masraf çıkarıldı ancak bu ek masrafların da zorunlu olmadıkları biliniyor. Bu yazımızda sizler için bu masrafları konuşacak, aynı zamanda Halkbank konut kredisi hesaplama yöntemini açıklayacağız.

Siz de, Halkbank’tan konut kredisi almak istiyor ancak hesaplama yapmakta güçlük çekiyorsanız, yazımızı takip ederek gerekli bilgileri edinebilirsiniz.

Halkbank Konut Kredisi

Halkbank’ın şu an en çok kullandırdığı ürünlerden bir tanesi konut kredisi kategorisinde “hesaplı evim konut kredisi” adında bir ürün. Müşterilerinden herhangi bir biçimde hayat sigortası ücreti ve tahsis ücreti almayan Halkbank hesaplı evim konut kredisi ile siz de, Halkbank üzerinden ev sahibi olmanız için paranızı alabilir, aylık taksitlerle ödeyebilirsiniz.

Faiz oranı oldukça düşük olan bu krediyi 36 aydan 120 aya kadar bölebilmeniz mümkün ve sizin için Halkbank tarafından geniş bir ödeme planı da oluşturulabiliyor. Böylece, ev ekonominize elinizden geldiğince zarar vermeden kredinizi ödeyebiliyorsunuz.

Halkbank Konut Kredisi Hesaplama

Halkbank konut kredisi hesaplama işlemi için öncelikle bilmemiz gereken birkaç etmen mevcut. Bu etmenleri, sizler için aşağıda sıraladık ve bunları, alacağınız meblağa uygun olarak biliyorsanız; ana borcunuzun da, toplamdaki borcunuzun da hesaplamasını yapabilirsiniz.

  • DASK Sigortası ücreti
  • Faiz oranı
  • Dosya masrafı
  • Diğer masraflar
  • Tahsis ücreti

Halkbank tarafından yukarıdaki etmenlerin ücreti genelde her konut kredisinde zorunlu tutuluyor ve bunların oranını yahut tutarını biliyorsanız, rahat bir biçimde konut kredisi çektiğinizde ana borcunuzu öğrenebilirsiniz.

Örneğin, %1,38 faiz oranı ile 100.000 TL’lik bir konut kredisi aldıysanız, bunu önce faiz oranına endeksleyip total borcunuzu bulabilir, sonrasında faiz oranı endekslenmiş kredi borcunuza; diğer masrafları ekleyerek ana borcunuzu tespit edebilirsiniz. Ana borcunuzu taksit sayısına böldüğünüzde ise aylık ne kadar ödemeniz gerektiği anlaşılacaktır.

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranları

Halkbank’ın sunduğu hesaplı evim konut kredisinin faiz oranları, diğer pek çok bankaya göre çok daha düşük sayılabilir; hem de 120 ay vadede bile. Pek çok bankanın taksit tutarı arttıkça faiz oranını da epey arttırdığını görebiliyoruz ancak Halkbank, 36 aylık vadede faiz oranını daha cazip tutarak, 120 aylık vadede %1,39 oranına yükseltiyor ve bu hayli düşük bir oran.

Siz de herhangi bir yerden konut kredisi alacaksanız, tercihiniz Halkbank konut kredisi tarafında olursa herhangi bir problem yaşamaksızın, düşük faiz ve yüksek taksit seçenekleri ile ev sahibi olabilirsiniz. Bakıldığında, %1,39 gibi bir faiz oranı pek çok banka tarafından sadece konut kredisinde değil, hiçbir kredide sağlanamıyor ve bu faiz oranı bir kredi ürününe göre de, bir bankaya göre de oldukça başarılı.

Daha detaylı bilgi için Halkbank müşteri hizmetleri > TIKLAYIN

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.