Devlet Destekleri | Hibeler | Bankalar

Gelir Belgesiz Kredi Nereden Alınır?

Gelir Belgesiz Kredi Nereden Alınır?

Günümüzde birçoğumuz açısından ihtiyaç kredisi kullanmak gerekli hale gelmiştir. Ancak kredi çekmek için başvurulan bankaların çoğu, müşterilerinin kredi talebini karşılayabilmek için onlardan fazlaca belge talep ederler. Bu belgeler arasında en önemlisi şüphesiz gelir belgesidir. Gelir belgesinin temin edilemediği veya gösterilemediği durumlarda kredi çekmek zorlaşır. Buna rağmen, gelir belgesi olmayan ihtiyaç sahiplerini düşünen, gelir belgesiz kredi veren bankalar da vardır. Sizin için bu bankaların isimlerini ve ne şartlarda kredi vermeyi kabul ettiklerini derledik. Eğer sizin de kredi ihtiyacınız varsa, ancak düzenli bir geliriniz yoksa ya da gelirinizi belgeleyemiyorsanız bu bilgileri muhakkak okuyun!

Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Türkiye’de bulunan birçok özel ve devlet bankası arasında gelir belgesiz kredi veren bankaları veya bankaların alt kuruluşlarını şöyle sıralayabiliriz:

1. Enpara.com

2. Nkolay

3. CEPTETEB

4. Odeabank

5. INGbank

6. Akbank

7.Garanti BBVA

Şimdi bu bankalar için nasıl ve ne şartlarda başvuru yapmanız gerektiğini ve kredinizin onay sürecini inceleyelim.

1. Enpara.com

Devlet Destekleri | Hibeler | Bankalar

QNB Finans Bank’ın alt kuruluşu olan Enpara.com’da herhangi bir dosya masrafı ya da herhangi bir kesinti olmadan kolayca kredi çekebilirsiniz. Bunun için öncelikle Enpara.com’da bir hesabınızın olması gerekiyor. Eğer daha önce hesap açmamışsanız, hesap açtırmak için başvuru yaptığınızda, belirttiğiniz adrese bir personel yönlendiriliyor ve gerekli evrakların beyanı ile hesabınız oluşturuluyor. Hesabınızı oluşturduktan sonra ise, online olarak kredi başvurusu yapabiliyorsunuz. Enpara.com, 60 aya varan vadeler ve uygun faiz oranları ile gelir belgesiz kredi veren bankalar arasında yer alıyor.

Enpara.com GELİR BELGESİZ KREDİ İÇİN TIKLAYINIZ!

2. Nkolay

Devlet Destekleri | Hibeler | Bankalar

Aktifbank’ın bir uygulaması olan Nkolay’da kredi başvurusu yapmak, tıpkı Enpara.com’da olduğu gibi oldukça kolay. Öncelikle yine bir hesap oluşturmanız gerekiyor ve talebiniz dahilinde hesap oluşturmak adına size bir kurye yönlendiriliyor. Ek olarak herhangi bir belgeye ihtiyaç duymaksızın kredi başvurusu yapabiliyorsunuz. Nkolay’da 30.000 TL’ye kadar olan kredileri binde beş tahsis ücreti ile 60 aya varan vadelerle, sigortasız olarak kullanabilirsiniz. Elbette kredi çekmeden önce çekilecek kredi miktarına ve bankaya göre değişkenlik gösteren kredi faiz oranlarını incelemeniz gerekir.

NKolay GELİR BELGESİZ KREDİ İÇİN TIKLAYINIZ!

3. CEPTETEB

Devlet Destekleri | Hibeler | Bankalar

TEB Bankası’nın online kredi işlemleri için oluşturduğu platform olan CEPTETEB uygulaması ile herhangi bir belgeye ihtiyaç duymadan kredi çekmeniz mümkün. Eğer TEB bankası ya da CEPTETEB müşterisi değilseniz, Enpara.com ve Nkolay’da olduğu gibi, öncelikle adınıza bir hesap açtırmanız gerekiyor. Hesap açma işlemleri için kurum personelleri adresine kadar geliyor ve işlemlerinizi tamamlıyorlar. Ardından kredi başvurunuzu yapabiliyorsunuz. CEPTETEB uygulamasında, diğer bankalara göre daha düşük faiz oranları uygulanıyor ancak kredinin onaylanabilmesi için müşterinin sicili önem arz ediyor. Kredi başvurusu yapan kişinin, bankanın sürekli müşterisi olması, bankaya ait kartları kullanıyor olması ve herhangi bir şekilde borçlu olmaması gerekiyor. Pratik ihtiyaç Kredisi olarak geçen kredi başvurusu için ise, T.C. kimlik numaranızı 4466’ya göndererek başvuru yapabiliyorsunuz.

CEPTETEB GELİR BELGESİZ KREDİ İÇİN TIKLAYINIZ!

4. Odeabank

Devlet Destekleri | Hibeler | Bankalar

Odeabank gelir belgesiz kredi veren bankalar içerisinde yer almasına rağmen, eğer kredi çekecek kişinin kredi notu olması gerekenden düşük ise gelir belgesi talebinde bulunabiliyor. Yine de Odeabank’ın “Nakit Hazır Kredi” kampanyasına gelir belgesiz başvuru yapabiliyorsunuz. Bu kampanyada 35.000 TL krediyi, 60 ay vadeli olarak kullanma hakkına sahipsiniz. Eğer Odeabank müşterisi iseniz ve bu kredi için başvurmuşsanız, krediniz onaylandığında paranız hesabınıza geçiyor. Ancak Odeabank müşterisi değilseniz, PTT veya Odeabank şubelerinden hesap açtırmanız ve bazı gerekli evrakları imzalamanız gerekiyor.

ODEABANK GELİR BELGESİZ KREDİ İÇİN TIKLAYINIZ!

5. INGBank
Devlet Destekleri | Hibeler | Bankalar

Kredi faiz oranları diğer bankalara göre daha düşük olan INGBank’ta, gelir belgenizi beyan etmeden 36,48 veya 60 aya varan vadelerle 50.000 TL’ye kadar kredi başvurusu yapabiliyorsunuz. INGBank müşterisi iseniz başvurunuzu bankanın ING internet şubesi veya ING Mobil uygulaması üzerinden yapabilirsiniz. INGBank müşterisi değilseniz, internet sitesi üzerinden başvuru yaparak, krediniz onaylandıktan sonra evraklarınızı kurye aracılığıyla bankaya iletebilir ve krediniz hesabınıza geçtiğinde kullanmaya başlayabilirsiniz. E-kredi kampanyası olarak geçen bu kampanyada, eğer kredi notunuz bankanın kriterlerine uygun ise, krediniz hemen onaylanıyor. Ancak kredi notunuz düşükse banka sizden gelir belgenizi beyan etmenizi isteyebiliyor. Üstelik kredinizi ödemeyi 3 ay erteleme hakkına sahip oluyorsunuz.

Tüm bunlara ek olarak eğer maksimum 5.000 TL kadar krediye ihtiyacınız varsa INGBank Mini Kredi kampanyasından faydalanabilirsiniz. Bu kampanyada 1-3 yıl arasında geri ödenmesi şartıyla, gelir belgesi beyan etmeksizin herkese kredi veriliyor. Yalnızca 36 ay vadeli olarak kullanmak isterseniz 167 TL geri ödeme yapmanız gerekmektedir.

INGBANK GELİR BELGESİZ KREDİ İÇİN TIKLAYINIZ!

6. Akbank

Devlet Destekleri | Hibeler | Bankalar

Mobil uygulamalar konusunda fazlasıyla aktif olan Akbank’ın internet sitesi veya Akbank Direkt uygulaması üzerinden kredi başvurusu yapılabiliyor. Başvuran kişinin kredi puanının iyi olması durumunda, 40.000 TL’ye kadar 48 ay vadeli kredi çekilebiliyor. Bu işlemler için Akbank Direkt uygulamasını indirerek, aktivasyon ve şifre işlemlerini tamamladıktan sonra “Başvurular ve Nakit İhtiyaçlarım” veya “ihtiyaç Kredisi Başvurusu” ekranları üzerinden gelir belgesi beyan etmeden kredi başvurusu yapabilirsiniz.

AKBANK GELİR BELGESİZ KREDİ İÇİN TIKLAYINIZ!

7.Garanti BBVA

Devlet Destekleri | Hibeler | Bankalar

Eğer kredi notunuz yüksekse ve daha önce hiçbir şekilde ihtiyaç, konut ya da otomobil kredisi çekmemişseniz, kredi kartı borcunuz yoksa Garanti BBVA’nın İlk Kredim kampanyasından faydalanabilirsiniz. Bu kampanya için Garanti BBVA’nın internet sitesi üzerinden gelir belgenizi beyan etmeden başvurabilirsiniz. 36 aya varan vade seçenekleri ile 100.000 TL’eye kadar kredi çekme şansına sahipsiniz.

GARANTİ BANKASI GELİR BELGESİZ KREDİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Gelir Belgesiz Kredi Çekebilmek İçin Maaş Dışında Kabul Edilen Gelirler

Yukarıda anlattığımız üzere söz konusu bankaların kampanyalarından gelir belgesi beyan etmeden faydalanabilirsiniz. Ancak bazı durumlarda maaş bordrosunu gösteren gelir belgesi yerine maaş olarak kabul edilen bazı gelirleri gösteren belgeler de banka tarafından istenebilir.Bankalar tarafından maaş dışında kabul edilen gelirleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Çiftçilikten elde edilen kayıtlı gelirler,
  • Sezon işçilerinin elde ettikleri kayıtlı gelirler,
  • Şirket ortaklıklarından elde edilenler,
  • Emekli aylığına sahip olan veya emekli olarak çalışması durumunda elde edilen gelirler,
  • Tapusu kredi başvurusu yapan kişiye ait olmak üzere, elde edilen kira gelirleri
  • Konut kredileri için aynı ikamette bulunan diğer aile bireylerinin giderleri

Gelir Belgesiz Kredi Çekebilmek İçin Gereken SGK’lı Çalışma Süresi

Bankadan bankaya değişkenlik göstermekle birlikte, bazı bankalar gelir belgesiz kredi vermek için başvuran kişinin SGK’lı olarak çalıştığı süreye dikkat ediyor. Genel olarak son çalışılan iş yerinde en az 3 ay, toplamda ise en az 12 ay sigortalı olarak çalışmış olmanız isteniyor. Bu durum hem bankaya göre, hem de kredi notunuz ve çalıştığınız kuruma göre değişkenlik gösterebiliyor. Devlet memurları ise SGK’lı olarak çalışma süresi zorunluluğundan muaf tutuluyor.

Gelir belgesiz kredi veren bankalar ve gelir belgesiz kredi çekebilmek için gerekli olan detaylar yukarıda anlattığımız şekilde olup, en detaylı ve doğru bilgiyi öğrenmek için bankaların müşteri hizmetleri veya şubeleri ile iletişime geçebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.