Devlet Destekleri | Hibeler | Bankalar

Faizsiz İşyeri Açma Kredisi Nasıl Alınır?

Yeni bir iş kurmak isteyen girişimciler için çeşitli KOSGEB hibe destekleri olabileceği gibi bankalardan faizsiz işyeri açma kredisi alınıyor.

Faizsiz İşyeri Açma Kredisi Nasıl Alınır?

Günümüzde kendi işini kurmak ve bir iş yeri açmak isteyen, 18 yaşını doldurmuş olan T.C. vatandaşlarına KOSGEB tarafından 60 Bin TL ile 370 Bin TL arasında hibe kredisi veriliyor. Bunun yanında, yeni iş kurmak isteyen girişimciler için İŞKUR tarafından da 65 Bin TL hibe desteği sağlanıyor.

KOSGEB Faizsiz İşyeri Kredisi

İşyeri açma kredisi, devlet destekli olarak çekilerek kurmak istediğiniz işletme için ihtiyacınız olan bütün gereksinimlerinizi bu hibe ve faizsiz kredi imkanları ile tahsis edebilirsiniz. Gelin faizsiz işyeri kredisine dair detaylara beraber bakalım.

KOSGEB Faizsiz İşyeri Açma Kredisi Şartları

Eğer KOSGEB tarafından hibe desteği almak istiyorsanız, aklınızdaki iş fikriniz ile en yakın KOSGEB merkezine giderek başvuru yapabilirsiniz. Buradaki danışmanlar, sizlere açacağınız işyeri için hangi şartlarda ve hangi alanlarda destek paketi verilebileceği konusunda yardımcı oluyorlar.

Öncelikle iş kurduğunuz sektörün, KOSGEB Desteklenen Sektörler arasında olup olmadığını öğrenmeniz gerekiyor. Bunun için de çalışma sektörünüze dair NACE koduna göre sorgulama yapabilirsiniz. Örneğin; sadece internetten e-ticaret satışı şeklinde bir konfeksiyon firması kuruyor iseniz, e-ticaret alanında ki NACE ve NAV kodlarını bilmeniz gerekiyor.

KOSGEB desteklenen sektörlerin listesine buradan bakabilirsiniz > TIKLAYIN

Ayrıca KOSGEB danışmanları, sizlere çalışma yaptığınız alanda ne kadar hibe alabileceğinizi veya desteklenip desteklenmediğiniz konusunda detaylı bir şekilde bilgi veriyorlar. Eğer uzun vadede Personel, Ar-Ge, Laboratuvar, Yurtdışı alış-satış gibi ekstra programlardan yararlanmak isterseniz de yine şirketin kuruluş aşamasında başvurunuzun önemini size anlatırlar. Daha önce sermayesi olmayanlar için ise başlangıç aşamasında 60 Bin TL ile 370 Bin TL arasında değişen hibe tutarları için gerekli adımları sizlere aktarıyorlar.

İşyeri Açma Kredisi İçin KOSGEB Kredisi Adımları

KOSGEB yeni iş kuracaklara işyeri açma kredisi almak için izlemeniz gereken adımlar:

  1. Önce, KOSGEB üzerinden hangi programa kayıt olmak istediğiniz belirleyin.
  2. Geleneksel girişimci programı ile 65 Bin TL’ye kadar hibe,
    İleri girişimci programı ile de toplamda 365 Bin TL’ye kadar hibe desteği almanız mümkün.
  3. Daha sonra, girişimcilik kursları ile online eğitim formatında videoları izlemeli ve bu kursları tamamlayarak girişimcilik sertifikasını almanız gerekiyor.
  4. Başvurularınızı e-Devlet KOSGEB bölümünden ‘Girişimcilik Eğitimine Katılım Sağlanması’ bölümü üzerinden hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.
  5. KOSGEB desteklenen sektörlerden bir sektör seçilmeli; aksi takdirde kredi almanız mümkün olmuyor.
  6. Sonrasında proje örneği sayfamıza göz atarak, size uygun bir iş projesi belirleyin. Ardından da iş planınızı hazırlayarak başvurunuzu tamamlayın.
  7. İşyeri açılışı sonrasında sisteme kaydınızı tamamlayın.
  8. Kaydınız yapıldıktan sonra da e-hizmet bölümünden online olarak başvuru yaparak kredi başvuru işlemlerinizi tamamlamış olacaksınız!

Bu adımlarla ilgili tüm detayları aşağıdaki linklerden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusu > TIKLAYIN

KOSGEB İş Planı Nasıl Doldurulur? > TIKLAYIN

Halkbank Faizsiz İşyeri Açma Kredisi Şartları

Ülkemizde sadece Halkbank tarafından faizsiz işyeri açma kredisi veriliyor. Bu kredi desteğini sunan tek banka Halkbank’tır. Kurum, 3 farklı destek paket programı ile belirlediği şartları sağlayan girişimciler için sıfır faizli esnaf kredisi desteği sağlıyor. Halkbank’ın kredi imkanından bahsetmek gerekirse, bu destekten yararlanmak için 3 şarttan birisini yerine getirmeniz yeterli oluyor:

  1. Eski kaybolan mesleklerden biri üzerine işyeri açmayı düşünüyorsanız. Bu meslekler ise GVK’nın 19. maddesinde düzenlenmiş olup vergiden muaftır.
  2. Ustalık belgesine sahip olup, mesleğinizi icra etmek için iş kuracak iseniz.
  3. 30 yaşından küçük gençler için projeleri KOSGEB tarafından onaylanır ise Halkbank faizsiz işyeri açma kredisi alabiliyor.

Diğer İş Yeri Açma Kredisi Veren Bankalar

KOSGEB ve Halkbank’ın dışında kalan bankalar, faizli olarak kredi desteği sunuyorlar. Ancak yukarıdaki kurumlara ilave olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları da var. Ancak bu vakıflar da bütçelerine göre özellikle bayanlara yönelik 15 Bin TL yeni işyeri kuruluş finansmanı sağlıyor. Ancak bu tamamen Vakfın inisiyatifindedir ve yararlanma durumunuz değişebilir.

Aşağıda ise tüm BBDK kayıtlı bankalardan, İşyeri Açma Kredisi veren bankaları, kredi faiz oranlarını ve kredi özelliklerini araştırdık:

Halk Girişimci Kredisi – 200.000 TL

Eğer yeni bir işyeri açmak istiyorsanız ve faaliyetlerinizi yürütmek için yeterli bilgi, beceri ve deneyiminiz varsa Halkbank’ın girişimci desteği kredisine başvurabilirsiniz. Kredi başvurusundaki şartlar ise:

  • 18 yaşınızı tamamlamış olmak.
  • En az ilkokul mezunu olmak.
  • 45 yaşını bitirmemiş olmak.
  • Gazi, gazi yakını veya engelli olan başvuru sahiplerinde yaş şartı 55 sınırına uyan vatandaşlar başvurularını gerçekleştirebilir.
  • En fazla 150.000 TL kredi kullanabilirsiniz.
  • Şehit/gazi yakını, engelli veya gazi olan girişimciler için kredi üst limiti 200.000 TL’dir.
  • 12 ay’ı ödemesiz, toplam 60 ay vadeli olarak kredi veriliyor.
  • Kredi faiz oranı ise sizlerin kredi durumuna göre %0.65 ile %1.75 arasında değişebilir.

Ziraat Bankası İşyeri Açma Kredisi

İş hayatına yeni atılmaya başladığınız bu dönemde, Ziraat Bankası ofis, dükkan, mağaza, muayenehane açmak için yatırım amaçlı işyeri finansman destek kredisi vermeye devam ediyor. Yeni girişimciler için verdiği desteklerin özelliklerine hep beraber bir bakalım:

  • Yatırım amaçlı olarak ofis, büro vb. yer açacak kişilere kredi verilir.
  • İşyeri kredisinin azami vade süresi 120 ay’dır.
  • Satın alınacak dükkan/işyerinin ekspertiz değeri tutarının en fazla yüzde 75’ine kadar kredi kullanılabilirsiniz.
  • Gayrimenkule ise ipotek tesisi yapılmak suretiyle işlemler tamamlanır.
  • Bu bireysel finansman desteği ile birlikte Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), işyeri ve hayat sigortası da sunuluyor.

Ziraat Bankası İşyeri Açma Kredisi Başvuru Evrakları

Eğer Ziraat Bankası’ndan işyeri açmak kredisi çekecekseniz bu 6 belgeyi hazırlamanız gerekiyor:

  1. İşyeri sahibine ait T.C. kimlik belgesi ve fotokopisi
  2. Vergi levhası (GİB üzerinden alınan evraklar geçerlidir)
  3. Şirketin imza sirküleri (Noterden alınır ve 100-200 TL arası bir ücret ödüyorsunuz)
  4. İşyeri açma kredisi başvuru formu (bankada, başvuru sırasında doldurtup imzalatılıyor)
  5. Ticaret odası kayıt belgesi (şahıs işletmesi ise esnaf kefalet, limited şirketi ise de ticaret sicil gazetesi örneği)
  6. Faaliyet belgesi (ne iş yapıyorsun, hangi faaliyetin var gibi odadan alınan bir belgedir; belirli durumlarda istenmeyebiliyor)

Ayrıca bakınız:

Halkbank Faizsiz İşyeri Açma Kredisi tüm detaylar > TIKLAYIN

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.