Faizsiz Besicilik Kredisi

Faizsiz besicilik kredisi almak istiyorum; Özellikle hayvancılık işletmelerine yeni hayvan alımı yapmak isteyen üreticilerin, yakından ilgilendiği konulardan birisi de besicilik kredisi konusu oluyor. Besicilik alanına verilen kredi destekleri de her zaman devam ediyor. Ziraat Bankası, Büyükbaş Hayvan Besiciliği işletme ve Yatırım Kredisi adında yeni açtığı kredi sayesinde, hayvancılık ile uğraşan çiftçilerimize yeni bir faizsiz besicilik kredisinin kapısını aralıyor.
İçeriğimizde Neler Var?
Besicilik Kredisi
Ancak her zaman olduğu gibi bu kredi imkanından da yararlanmak için bazı şartlar aranıyor. Ziraat Bankası tarafından yayımlanan tebliğ ile besicilik kredisi kullanımına dair faiz oranları ve %100 faiz indirimi imkanından yararlanabilmek için aranan kriterleri de ayrıca açıklanıyor.
Ziraat Bankası tarafından, hayvancılık işletmesi olan kişiler için, hayvancılık üretim konularında verilen düşük faizli veya faizsiz krediler ise;
- Sütçü ve kombine sığır yetiştiriciliği kredisi,
- Damızlık Düve Yetiştiriciliği kredisi ve
- Büyükbaş hayvan besiciliği kredisi sayesinde, çeşitli işletmelere yatırım kredisi imkanı sağlanıyor.
Besicilik kredisi alabilmek için teknik kriterler de Ziraat Bankası tarafından belirleniyor. Ziraat Bankası tarafından belirlenen şartları sağlayan çiftçiler için düşük faizli ve faizsiz büyükbaş hayvancılık kredisi, besicilik kredisi kullanma imkanı veriliyor.
Ziraat Bankası Faizsiz Besicilik Kredisi
Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifleri arasında yapılan işbirliği ile hayvancılık kredilerinin kullandırılmasına ilişkin karara göre, besicilik kredisinin limit, faiz oranları ve faiz indirimlerinden yararlanabilmek için çiftçilerde aranan şartlar belirtiliyor. Bu karara göre:
- Büyükbaş hayvan besiciliği için verilecek olan işletme ve yatırım kredilerinin üst limiti 10.000.000 TL olarak belirleniyor.
- Besicilik alanı için yatırım ve işletme kredilerine uygulanacak indirim oranı iste yatırım kredisi için en fazla %90; işletme kredisi için ise %100 faizsiz olarak belirlendi.
- Ancak buradaki %100 faiz indiriminden yararlanabilmek için de çiftçilerin uyması gereken 6 belirleniyor.
Büyükbaş hayvancılık alanında yatırım yapmak için yatırım kredisi çekmek isteyen çiftçilerde aranan şartlar şunlar;
- Öncelikli Bölge Yatırımı yapılan 30 il kapsamında yer alarak bu illerin birisinde besicilik faaliyetini sürdürüyor olmak;
- Atıl İşletme alımı yapacak yatırımcılar için de %10 ek indirim sunuluyor;
- 40 yaşın altında genç çiftçi statüsünde değerlendirilen bir yatırımcı ise de %10,
- Kadın çiftçi statüsünde olması halinde ise %10 ek faiz indirimlerinden yararlanabilirsiniz.
Faizsiz Besicilik Kredisi Alma Şartları
Büyükbaş hayvancılık işletme kredisi için belirlenen %50 indirim oranının %100′e çıkarmak faizsiz besicilik kredisi çekebilmek için aranan şartlar şunlar:
- Büyükbaş hayvan besiciliği desteği vermek için belirlenen %50 indirim oranının uygulanması esasları tebliğinde belirtilen öncelikli illerden birisinde besicilik faaliyeti yapılıyor olması,
- İşletme için yurt içinden hayvan alımı veya kullanımı,
- Kredi kullanmak isteyen yatırımcının, kendi yemini kendisi üretme projesini gerçekleştirmesi,
- 40 yaş altında genç çiftçi olunması ve
- Kadın girişimci olması halinde %100 ve tamamen faizsiz besicilik kredisi alabilirsiniz.
Yukarıda saydığımız şartları sağlayan çiftçilerimiz için İşletme kredisi olarak %90, Yatırım kredisi olarak ise %100 faizsiz olacak şekilde Büyükbaş Hayvan Kredisi alma imkanı sağlanıyor. Şimdi gelin bu şartların detaylarına beraber bakalım.
Özellikli İndirim Kriterleri Neler?
Öncelikli Bölge Yatırımı Nedir?
Tebliğ’de belirlenen ve yatırım önceliği olan illerden:
Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Malatya, Manisa, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Uşak veya Şanlıurfa olmak üzere bu 30 ilden birinde faaliyet göstererek ek %10 faiz indirimi alabilirsiniz.
Atıl İşletme Alımı Ne Demek?
Bir işletmenin, atıl işletme olarak geçebilmesi için en az bir yıl süre ile atıl pozisyonda olması yani en az bir yıldır hiçbir faaliyet yürütmemiş olması şartını aranıyor. Bir işletmenin, bu şekilde faaliyetini son bir yıllık süre zarfında gerçekleştirmemiş olmasının hesaplaması ise; işletme sahibinin hayvancılık işletmesi için en son kaydı yapılan hayvanın işletmeden çıkış tarihine göre hesaplanıyor. Bu tarihten sonra herhangi bir hayvan kayıt hareketi olmadığı için atıl işletme statüsünde değerlendirilir ve böyle bir işletmeyi devralacak kişiler için %10 ek faiz indirimi uygulanır.
Yurt İçinden Hayvan Alımı Şartı Neleri Kapsıyor?
Ziraat Bankası besicilik kredisi kullanmak isteyen çiftçinin, şu an var olan işletmesindeki hayvanların ve yeni hayvan alım yapacağı hayvanların, tamamen yurt içinde doğmuş olma şartı sağlanırsa ve hayvancılık birimleri tarafından onaylanırsa ek %10 faiz indiriminden yararlanabilirsiniz.
Kendi Yemini Üretme Mera Kullanımı Şartı Nedir?
Besicilik faaliyetleri yürüten işletmedeki hayvan başına asgari bir dekar, küçükbaş hayvancılık faaliyetlerinde ise her on hayvan başına en az bir dekar yem bitkisi ekilişi yapılması ve yem bitkisi ekilişlerinin Bakanlık kayıt sistemine kayıtlı olması şartı aranıyor. Mera kullanan üreticiler ise Tarım il, ilçe müdürlüklerine veya köy muhtarlıklarından alacakları belgeyle tevsik etmeleri gereklidir. Bu şartları sağlıyor iseniz ek %10 faiz indirimi alabilirsiniz.
Faizsiz Besicilik Kredi Başvuru Evrakları Neler?
Ziraat Bankası Büyükbaş Hayvan Kredisi almak için Faizsiz Besicilik Kredi Başvuru aşamasında hazırlamanız gereken evraklar şunlar:
- Başvuru sahibine başvuru dilekçesi,
- Gerçek kişiler için başvuru sahibine ait T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,
- Çiftçi Kayıt Belgesi (ÇKS Belgesi),
- İşletmeye ait tapu kaydı; eğer kiracı ise kira kontratı,
- İkametgah belgesi,
- Krediye teminat için kefil veya ipotek gösterilecek ise bunlara dair belgeler,
- Tarımsal işletmenin son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu da evraklar arasında yer alıyor.
E-Devlet Üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi – ÇKS Belgesi Çıkartmak için > TIKLAYIN
Tüzel kişilerde ise bunlara ek olarak:
- Tüzel kişiliğe ait Ticaret Sicili gazetesi,
- Oda kayıt belgesi,
- Vergi levhası,
- Temsile yetkili kişilerin resmi listesi,
- Temsil yetkisine ilişkin resmi kararlar,
- Noter onaylı imza sirküleri isteniyor.
Ayrıca bakınız:
Faizsiz Hayvancılık Kredisi Veren Bankalar > TIKLAYIN
Sıfır Faiz Desteği ile Keçi Kredisi Nasıl Alınır? > TIKLAYIN
En Uygun Büyükbaş Hayvan Yemi Fiyatları ve Yem Desteği > TIKLAYIN