Devlet Destekleri | Hibeler | Bankalar

Çek Tahsilatı Nasıl Yapılır?

Çek Tahsilatı Nasıl Yapılır?

Çek Tahsilatı

Çek tahsilatı, pek çok borç belgesinin tahsilatına nazaran çok daha kolay yapılabilen ancak her şeye rağmen uğraşabileceğiniz tahsilat işlemlerini oluştururlar. Genelde, borçlular çekleri karşılıksız çıktığında ikinci bir çek vererek bu süreci uzatma yoluna giderler ancak pek çok firma yahut insan, bu çeki kabul etmeyerek hakkını yasal yollardan karşılıksız gelen çeke dair arayabilmektedir. Çek tahsilatına dair her şeyi bulabileceğiniz yazımızdan keyif almanız dileğimizle.

Çek Tahsilatı Nasıl Yapılır?

Çek Tahsilatı Nasıl Yapılır?

Hapis cezasına kadar gidebilen karşılıksız çek cezalarının yanında, çek tahsilatı ise aşağıdaki çeşitli yollardan yapılabilmektedir. Özellikle bankanızın da yakından ilgileneceği bir konu olarak çek tahsilatı, büyük tutarlarda kısa sürede bitmeyebilir.

1. Avukatlık Büroları Yoluyla Çek Tahsilatı

Avukatlık bürolarına devredeceğiniz karşılıksız çekler, avukatlık masraflarının alındığı ölçüde bir komisyonla birlikte başka bir şey ödemenize gerek kalmadan yapabileceğiniz tahsilat tiplerinden bir tanesidir. Sizler, borçlu ile uğraşmadan keyfinize bakarken avukatlık büroları sizin için borçluya dair araştırmalarını gerçekleştirir, borçlu ile iletişime geçer ve ortak bir yol minvalinde çözüm yolları bulabilirler. Yine de, avukatlık bürolarına devrettiğiniz çeklerle ilgili yargılar da son raddede sizin elinizdedir ve anlaşma yolu olmaksızın çekin tahsil edilmesini de isteyebilirsiniz. Bu yöntem, sizin uğraşmamanız adına en doğru yollardan bir tanesi olarak karşımıza çıkar. Avukatlık büroları yoluyla çek tahsilatı için yapmanız gereken şey, şehrinizde güncel ve yetkin bir avukatlık bürosu bularak bu işi onlarla konuşmanız ve pek çok avukatlık bürosundan fiyat teklifi alarak işlem görmenizdir. Zira, pek çok büro komisyonları dönem dönem oldukça arttırabiliyor.

2. Banka Yoluyla Çek Tahsilatı

Banka yoluyla çek tahsilatı da; sizin takip etmek zorunda kalmayacağınız süreçleri içermektedir ve rahatlıkla bankanın alacağı komisyon sonrasında borcunuzu belli bir süre içerisinde alabilirsiniz. Banka sizin için bütün yolları deneyerek bu borcu yasal yollardan borçluya ödetmeye uğraşacak, nihayetinde sizin de kullanmanız amacıyla bu parayı size sunacaktır. Detaylı bilgiyi bankaların şubelerinden almanız her zaman daha doğrudur ve çalıştığınız bir bankaya uğramanız, sürekli müşterileri olduğunuz için komisyon yönünden sizlere bir avantaj sağlayabilmektedir. Bu sebepten, herhangi bir banka yerine öncelikle çalıştığınız banka ile görüşmenizde fayda var.

3. Mahkeme Yoluyla Çek Tahsilatı

Mahkeme yoluyla bireysel olarak da çek tahsilatı ile uğraşabilmeniz mümkündür. Adliye’de gerekli mercilerle yapacağınız görüşme sonrası açacağınız dava ile kısa bir süre içerisinde olmasa da; bireysel mücadelenizle herhangi bir komisyon kesilmeksizin davayı kazanabilir, bu sayede komisyonsuz çek tahsilatı yapabilirsiniz. Üçüncü merciler yerine, her zaman tek başınıza mücadele daha doğru bir yöntemdir ancak davalar, genelde ertelenir ve uzarlar. Bu sebeple, pek çok insan bu mücadelesinden bir süre sonra sıkılabilir. Sıkılmadan devam edeceğinize inanıyorsanız; uzun bir yol olan mahkeme yoluyla çek tahsilatı yolunu deneyebilirsiniz.

Çek Kırdırma Yoluyla Çek Tahsilatı

Hızlı bir biçimde parasına kavuşmak isteyen herkes, çek kırdırma yoluyla çek tahsilatı yöntemini kullanırlar ancak bu yöntem güvensiz olduğu kadar aynı zamanda illegal bir yoldur. Tefeciler ve benzeri insanların yaptığı bu çek kırdırma yöntemi ayrıca çok fazla komisyon talebi de sunabilir ve acil paraya ihtiyacınız yoksa bu yöntemi kullanmanız oldukça gereksizdir. Hem kanunen yasak hem de lisanssız, komisyonla para transferi yapan bir firmadan çek kırdırmak; sadece firmanın değil ilerleyen zamanlarda yakalanmanız halinde sizin de başınızın belaya girmesine rahatlıkla sebebiyet verecektir.

Dolayısıyla, burada en güvenli ve zahmetsiz yöntemlerin avukatlık büroları yoluyla çek tahsilatı veyahut banka yoluyla çek tahsilatı olduğunu belirtebiliriz. Siz de, çek tahsilatlarınızı yasal yollardan gerçekleştirmeye dikkat ederek işlemlerinizi; birebir uğraşmaya gerek kalmaksızın bu kuruluşlara yaptırabilirsiniz.

Çek Kaybedilirse Ne Yapılmalıdır? > TIKLAYIN

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.