Devlet Destekleri | Hibeler | Bankalar

2022 Maaşı Ne Kadar?

2022 Maaşı Ne Kadar?

Ailenizde engelli yahut özürlü olarak tabir edebileceğiniz bireyler bulunabilir. Bu bireylere bakım ise çoğu zaman hem duygusal hem de ekonomik açıdan tarafınızı, ailenizi zorlayabilir. Bu zorluklar daha önceden düşünülmüş ve destek paketleri hazırlanmıştır.

İçeriğimizde Neler Var?

2022 Maaşı Ne Kadar?

Aileyi zorlayan bu gibi durumlarda, devlet olaya en azından ekonomik açıdan el koymuş ve eğer belli bir geliriniz yoksa, tarafınıza, ailenize aylık bağlanması yönünde geçtiğimiz yıllarda bir karara varmıştır.

2022 Maaşı adı verilen bu maaşı, hem yaşlılar, hem de engelli ve bakılma yükümlülüğünde olan bireyler alabilirler. 2022 Maaşının değeri, her yıl değişmektedir ve 2022 yılı için de miktarlar geçtiğimiz günlerde belirlenmiştir. Bu yazımızda, 2022 maaşı hakkında siz de detaylı bilgi alabilir ve bu yıl 2022 maaşının ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz.

2022 Maaşı Nedir?

2022 Maaşı, ailenizde yaşlı yahut engelli / özürlü bireyler varsa devlet tarafından aileye, engelli bireyin bakımına destek amaçlı verilebilen maaştır. Özürlü yahut bakıma muhtaç kişi maaşı olarak da bilinen bu maaşın değeri, yaşlılık derecesine, bakım ve muhtaçlık durumuna göre değişiklik göstermektedir.

Bunun yanında, her yıl değişiklik gösteren bu miktarlar; devletin ekonomik durumuna göre belirlenir. Siz de kaymakamlığa başvuruda bulunarak, ailenizde engelli yahut yaşlı, bakıma muhtaç bir birey varsa 2022 maaşından yararlanabilir, bireyin mutfak, ilaç, hastane ve benzeri ihtiyaçlarını devletin 3 ayda bir verdiği maaşla karşılayabilirsiniz.

Ayrıca bkz2022 Maaşı Nedir ve Nasıl Alınır?

2022 Maaşı Ne Kadar Olacak?

2022 Maaşı, yukarıda da belirttiğimiz gibi bireyin sağlık durumuna göre değişiklik göstermektedir. %40 ve Altı oranında engelli bir birey örneğin, herhangi bir şekilde maaştan yararlanamamaktadır.

Bir engelli bireyin yahut ailesinin 2022 maaşından yararlanabilmesi için en az %40 ve üzeri oranda engeli bulunmak zorundadır. Eğer sizin de ailenizde çok yaşlı yahut engelli bireyler varsa, bireyin engel oranı ve yaşı bağlamında aşağıdaki maaşları alabilmeniz mümkün olacaktır.

  • Yaşlılar: Bakıma muhtaç ve artık elinden herhangi bir iş gelmeyen yaşlıların mutfak, ilaç ve hastane masrafları için devlet 3 ayda bir olmak üzere bireye / aileye, 652,43 TL maaş vermektedir. Bu da, aylık 217,48 TL’ye tekabül eder.
  • %40 ila %69 Oranında Özürlü: Doktor tarafından onaylı olmak şartıyla, %40 ila %69 oranında bir engeli bulunan birey, ailenizde mevcutsa; bu bireyin masraflarını karşılamak adına tarafınıza 3 ayda bir 979,77 TL sunulmaktadır. Bu, aylık 326,59 TL’ye tekabül eder.
  • %70 ve Üzeri Özürlü: %70’in üzerinde engel oranı bulunan bir birey ailenizde mevcutsa; bireye yahut aileye hastane, ilaç ve mutfak masraflarını karşılamaları adına 3 ayda bir 1469,65 TL verilir. Aylık 489,89 TL’ye gelen bu miktar, engelli birey için yeterli görülmektedir.

2022 Maaşı alabilmek için bireyin 18 yaşından büyük olması gerekmektedir ancak 18 yaşından büyük olmayan bireyler için de ailenin geliri yoksa, maaş bağlanabilir. Yukarıdaki şartlara uyum sağlanabilmesi için, öncelikle doktordan yahut tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu, engel oranı raporu ve benzeri belgeler şarttır.

Bu belgelerle kaymakamlığa başvurulur ve maaş üç ay içerisinde bireye bağlanabilir. Daha detaylı bilgi için il yahut ilçenizin kaymakamlığına başvuruda bulunabilir ve detaylı belgelerin bir çıktısını, liste halinde talep edebilirsiniz.

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.